ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακάρ: 'Θα προστατεύουμε τα δικαιώματα μας στην ΤΔΒΚ'

Ακάρ: 'Θα προστατεύουμε τα δικαιώματα μας στην ΤΔΒΚ'

O αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ συμμετείχε στην τελευταία φάση της στρατιωτικής άσκησης Efes 2018 που διεξάγεται στα παράλια του Αιγαίου.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα μέτρα τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων Χουλούσι Ακάρ σε δηλώσεις του έπειτα από την άσκηση Εφές την Πέμτη (10/5).

Ο Χουλούσι Ακάρ ανέφερε ότι με κάθε ευκαιρία λέει πως η Τουρκία είναι υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων στις θάλασσες, και ιδιαίτερα στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας. “Γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε το Αιγαίο να είναι θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας.

Μαζί με αυτό οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μας οι οποίες με αποφασιστικότητα προστατεύουν σε όλες τις θάλασσές μας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες, δεν θα επιτρέψουν ποτέ τη δημιουργία τετελεσμένων. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν τα προστατεύουν τα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας και της ‘τδβκ’ στην Ανατολική Μεσόγειο και να διασφαλίζουν την ειρήνη και ασφάλεια με βάση τις διεθνείς συνθήκες εγγυήσεων και συμμαχίας στο νησί Κύπρος”, ανέφερε προσθέτοντας ότι “σε αυτό το πλαίσιο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα μέτρα με αποφασιστικότητα τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top