ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμμετοχή Τμήματος Φυλακών σε ευρωπαϊκά προγράμματα

Συμμετοχή Τμήματος Φυλακών σε ευρωπαϊκά προγράμματα

Tο Τμήμα Φυλακών είναι εταίρος σε 4 ευρωπαϊκά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ συμμετείχε και σε 7 ευρωπαϊκά προγράμματα που έχουν ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα εντάσσεται στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού της Διεύθυνσης του Τμήματος Φυλακών για ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών των σωφρονιστικών υπηρεσιών των κρατών μελών.
 
Σκοπός, αναφέρεται, είναι η δημιουργική και εποικοδομητική συνεργασία του προσωπικού και των κρατουμένων στα ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία εντάσσονται στα πλαίσια της πολιτικής «Παιδεία και Εκπαίδευση».

Ειδικότερα, το Τμήμα Φυλακών συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα EI Motion, σε συνεργασία με την Eurosuccess Consulting, τους Δήμους Λεμεσού και Στροβόλου που αφορά παρεμβάσεις σε νεαρούς παραβάτες οι οποίοι παρουσιάζουν αντικοινωνική, επιθετική ή άλλου είδους παρεκκλίνουσα συμπεριφορά.
 
Προστίθεται ότι στα πλαίσια αυτά, οι εταίροι του προγράμματος από την Ρουμανία, Ιταλία, Ισπανία επισκέφθηκαν την Πέμπτη το Τμήμα Φυλακών και ενημερώθηκαν για την φιλοσοφία και το μοντέλο σωφρονισμού που εφαρμόζεται, το σύστημα εκπαίδευσης καθώς και για τις καινοτόμες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έγιναν τα τελευταία 3 χρόνια, τα προγράμματα άθλησης, ψυχαγωγίας και επανένταξης των κρατουμένων.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top