ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος Οδυσσέα-Κουρσουμπά – «Μόνη της διάλεξε τους δικηγόρους»

Πόλεμος Οδυσσέα-Κουρσουμπά – «Μόνη της διάλεξε τους δικηγόρους»

Νέα κόντρα μεταξύ Γενικού Ελεγκτή και Επιτρόπου Νομοθεσίας ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής (11/5).

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Μετά τη συζήτηση που έγινε την Πέμπτη (10/5) στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής και αφορούσε ιδιώτες δικηγόρους που ανέλαβαν τη σύνταξη νομοθετημάτων στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό, Οδυσσέας Μιχαηλίδης και Λήδα Κουρσουμπά διασταύρωσαν εκ νέου τα ξίφη τους.

Το θέμα, που είχε δημοσιεύσει άμεσα το ThemaOnline προκάλεσε έντονες συζητήσεις και αιχμές για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, καθώς η Ελεγκτική Υπηρεσία διαπίστωσε υπέρογκες αμοιβές σε δικηγόρο που είχε την εποπτεία της σύνταξης των νομοθετημάτων.

Μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο» του κρατικού ραδιοφώνου, ο κ. Μιχαηλίδης κατηγόρησε την κ. Κουρσουμπά, υποστηρίζοντας ότι «μόνη της διάλεξε τέσσερις συνεργάτες και έπεισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Οικονομικών» για αυτούς.

Στη βάση δικών της εισηγήσεων, όπως είπε, το υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τις συμβάσεις τεσσάρων δικηγόρων, με αμοιβές ακόμα και 500.000 ευρώ για δύο χρόνια.

Ο Γενικός Ελεγκτής, λέγοντας ότι στην Επιτροπή Ελέγχου η Επίτροπος υποστήριξε ότι της επιβλήθηκε, κατήγγειλε προνομιακή μεταχείριση ιδιώτη δικηγόρου, ενώ θα έπρεπε να ετοιμαστεί μια μικρή λίστα ικανών νομικών με την καθοδήγηση του Γενικού Εισαγγελέα.

«Δεν έγινε διαγωνισμός ούτε καν μεταξύ των τεσσάρων», είπε έντονα.

Με παρέμβασή της η Λήδα Κουρσουμπά, χωρίς να αποποιείται το ότι ήταν δική της επιλογή οι τέσσερις δικηγόροι, καθώς είχαν δουλέψει προηγούμενα μαζί της και στη Νομική Υπηρεσία, κατηγόρησε τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη ότι από «πληροφορίες» ετοίμασε την Ειδική Έκθεση.

Υπεραμύνθηκε των πεπραγμένων της, υποστηρίζοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την κάλεσε να ετοιμάσει τα νομοθετήματα, επειδή έκανε την ίδια δουλειά το 2004.

Καταγγέλλοντας τον Γ. Ελεγκτή ότι δεν έχει καν ανοίξει να δει τον όγκο της δουλειάς που έγινε, για την οποία «είναι πολύ λίγο το ποσό που δόθηκε», εξήγησε ότι το έργο είναι τεράστιο, καθώς το 2004 ετοιμάστηκαν μόνο 134 νόμοι.

«Η δουλειά», δήλωσε για τους δικηγόρους, «μπορεί να γίνει μόνο με άτομα που δούλεψαν με την Επίτροπο Νομοθεσίας», εξηγώντας ότι ενημέρωνε για την εργασία σε τακτά χρονικά διαστήματα τον υπουργό Οικονομικών, την Προεδρία της Δημοκρατίας και τον διαπραγματευτή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top