ΔΙΕΘΝΗ

Ακόμα 150 στρατιωτικοί συνελήφθησαν στην Τουρκία για την απόπειρα πραξικοπήματος

Ακόμα 150 στρατιωτικοί συνελήφθησαν στην Τουρκία για την απόπειρα πραξικοπήματος

Εκατόν πενήντα στρατιωτικούς συνέλαβε την Παρασκευή 11/5 η τουρκική αστυνομία, ως ύποπτους για διασυνδέσεις με το δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, στο οποίο η Άγκυρα αποδίδει την ενορχήστρωση της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016.

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο το πρακτορείο Anadolu, εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για συνολικά 300 στρατιωτικούς, μεταξύ των οποίων 211 εν ενεργεία, στο πλαίσιο έρευνας για τις δομές του δικτύου του Γκιουλέν στους κόλπους του στρατού.

Εκατόν πενήντα από τους στρατιωτικούς, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης, συνελήφθησαν σήμερα από την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, περισσότερα από 50.000 πρόσωπα έχουν συλληφθεί και περισσότερα από 140.000 απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα σε όλη τη χώρα. Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται 7.500 στρατιωτικοί, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Άλλοι τόσοι έχουν αποστρατευθεί.

Η Πολεμική Αεροπορία έχει πληγεί ιδιαίτερα απ' αυτές τις διώξεις, καθώς οι αρχές εκτιμούν πως πολλοί από τους επικεφαλής του αποτυχημένου πραξικοπήματος προέρχονταν από τις τάξεις της.

Εκτός από τους υπόπτους ως οπαδούς του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, οι διώξεις αυτές έπληξαν επίσης πολιτικούς αντιπάλους του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσα ενημέρωσης που τον επικρίνουν και υποστηρικτές των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Ο ίδιος ο Γκιουλέν πάντως, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στο αποτυχημένο πραξικόπημα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top