ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπαδόπουλος: Το ΔΗΚΟ είναι έτοιμο να συνεργαστεί με την Κυβέρνηση

Ν. Παπαδόπουλος: Το ΔΗΚΟ είναι έτοιμο να συνεργαστεί με την Κυβέρνηση

Την ετοιμότητα του ΔΗΚΟ για συνεργασία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο εξέφρασε ο Πρόεδρος του Νικόλας Παπαδόπουλος φτάνει η Κυβέρνηση να αποδείξει αυτή την καλή θέληση στην πράξη.

 

Παράλληλα, ξεκαθάρισε τη θέση του ΔΗΚΟ σε ό,τι αφορά την 56η έδρα στο κοινοβούλιο ότι αυτή ανήκει στο Κίνημα Αλληλεγγύη, σημειώνοντας ότι αναμένουν την βοήθεια του Γενικού Εισαγγελέα ως προς τα ποια θα είναι τα ορθά βήματα για να επιλυθεί το νομικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του 16ου Παγκύπριου Συνεδρίου του ΔΗΣΥ ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ευχήθηκε καλές επιτυχίες στο ΔΗΣΥ και στις εργασίες του Συνεδρίου.

«Χαιρετίζω σήμερα τις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ σε ό,τι αφορά τουλάχιστον την δική του έκφραση για περαιτέρω συνεργασία τουλάχιστον σε ζητήματα για τα οποία συμφωνούμε», ανέφερε.

Ως ΔΗΚΟ, σημείωσε, «εμείς δηλώνουμε έτοιμοι για συνεργασίες φτάνει ακριβώς να υπάρχει αμφίδρομη διάθεση και θέληση γι αυτές τις συνεργασίες, ιδιαίτερα από πλευράς της Κυβέρνηση η οποία θα πρέπει να αποδείξει αυτή την καλή διάθεση και θέληση στην πράξη».

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «σίγουρα είναι πολλά τα προβλήματα και οι προκλήσεις και γι αυτό ακριβώς το λόγο πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι μέσα από την σύνθεση και ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις μέσα από συμβιβασμούς πρέπει να προτείνουμε και να προωθήσουμε τις λύσεις οι οποίες θα επιλύουν και θα αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα στην πράξη, ιδιαίτερα σε αυτά τα κεφαλαιώδους σημασίας ζητήματα που αφορούν την υγεία, την εγκληματικότητα την παιδεία αλλά και πολλά άλλα».

Το ΔΗΚΟ, επανέλαβε, «είναι έτοιμο για αυτές τις συνεργασίες σε επίπεδο της Βουλής των Αντιπροσώπων φτάνει όμως να υπάρχει καλή διάθεση από όλες τις πλευρές για να εισακούονται και οι δικές μας οι απόψεις».

«Ενδεχομένως να διαφωνούμε σε κάποια πράγματα αλλά πρέπει να μας ενώνει η βούληση για να επιλύουμε τα προβλήματα της κοινωνίας και του τόπου», είπε.

Η έδρα ανήκει στην Αλληλεγγύη

Απαντώντας σε ερώτηση για την 56η έδρα ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε «η θέση του ΔΗΚΟ είναι ξεκάθαρη ότι η έδρα ανήκει στην Αλληλεγγύη πρέπει να γίνει σεβαστή η αρχή της απλής αναλογικής». Αλλά, πρόσθεσε, «φυσικά αναγνωρίζουμε τα νομικά προβλήματα που έχουμε μπροστά μας, ιδιαίτερα εν όψει και της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, γι αυτό είναι θέλουμε να βρεθούμε με τον Γενικό Εισαγγελέα για να δούμε ποια είναι τα πιο ορθά βήματα που μπορούν να μας βοηθήσουν για να λύσουμε αυτό το συνταγματικό και το νομικό πρόβλημα που έχουμε μπροστά μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Καιρός: Θα «πνιγούμε» από τη σκόνη - Πότε αναμένεται να βρέξει - Αναλυτικά η πρόγνωση

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο Tik Τοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top