ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Επιθέσεις βομβιστών καμικάζι σε 3 εκκλησίες - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ινδονησία: Επιθέσεις βομβιστών καμικάζι σε 3 εκκλησίες - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε επιθέσεις εναντίον τριών εκκλησιών προχώρησαν βομβιστές καμικάζι πόλη Σουραμπάγια της Ινδονησίας.

Η τελευταία ανακοίνωση των αρχών αναφέρει ότι η αστυνομία κατάφερε να αποτρέψει την έκρηξη σε εκκλησία, χωρίς να διευκρινίζει αν πρόκειται για επίθεση σε μία από τις τρεις εκκλησίες ή σε μία τέταρτη. Οι νεκροί από την επίθεση ανέρχονται στους έξι ενώ οι τραυματίες είναι ξεπερνούν τους 35.

Η Ινδονησία, η μεγαλύτερη μουσουλμανική χώρα, διέρχεται περίοδο αναταραχών λόγω χτυπημάτων εγχώριων ισλαμιστών.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι επιθέσεις διεξήχθησαν από βομβιστές αυτοκτονίας και προειδοποίησε ότι ο απολογισμός είναι πιθανό να αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της ανατολικής Ιάβας, Φρανς Μπάρουνγκ Μανγκέρα δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκαν εκρήξεις σε τρεις εκκλησίες και ότι 35 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. «Υπάρχει ένα σημείο στο οποίο ακόμα δεν μπορούμε να μπούμε», είπε στους δημοσιογράφους ο Μανγκέρα.

Σε εικόνες που μεταδίδουν τοπικά μέσα φαίνεται μία από τις εκκλησίες να είναι τυλιγμένη στις φλόγες.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα μια γυναίκα με ένα μικρό παιδί και έναν έφηβο είχαν μόλις μπει στην εκκλησία και μιλούσαν με τον υπεύθυνο ασφαλείας όταν εξερράγη η βόμβα.

Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις, ωστόσο ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πληροφοριών της χώρας δήλωσε ότι υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι ευθύνεται η ισλαμιστική οργάνωση Τζέμα Ανσαρούτ Νταουλάχ, η οποία αντλεί έμπνευση από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Είπε ακόμα ότι πιθανότατα οι επιθέσεις συνδέονται με ένα περιστατικό ομηρείας σε φυλακή της Τζακάρτα κατά το οποίο ισλαμιστές κρατούμενοι σκοτώσαν πέντε μέλη αντιτρομοκρατικής ομάδας.

Η αστυνομία έχει διατάξει το κλείσιμο όλων των εκκλησιών την Κυριακή στη Σουραμπάγια ενώ ακυρώθηκε και ένα μεγάλο φεστιβάλ.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top