ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠ. ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώων - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠ. ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώων - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου αναφέρεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες όπου επισυνάπτονται και φωτογραφίες για κακομεταχείριση ζώων.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση τους στο χώρο όπου κρατούνται αδέσποτα είναι «επιεικώς αχούρι» αφού υπάρχουν διάσπαρτα κόκκαλα και κουφάρια σκύλων. Επίσης υπάρχει «δυσωδία παντού».

Στην καταγγελία του το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου αναφέρεται ότι άτομο λαμβάνει 20 Ευρώ για κάθε σκύλο από τον Δήμο Λευκάρων για την φύλαξη τους.
Σύμφωνα με την καταγγελία του κόμματος το άτομο πωλεί τα σκυλιά «σε κυνηγούς έναντι 200 ή και 300 Ευρώ».

Στην συνάντηση που θα έχει το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θα υπάρχουν και στελέχη φιλοζωικής οργάνωσης και ο σκοπός θα είναι να εξευρεθούν άμεσες λύσεις.

Αυτούσια η ανακοίνωση και οι φωτογραφίες

Ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου θα έχει επίσημη συνάντηση την Τρίτη 15/5/18 και η ώρα 10 το πρωί με τον Δήμαρχο Λευκάρων Σοφοκλή Σοφοκλέους, και αυτό μετά από τις σοβαρές καταγγελίες οι οποίες έφθασαν στο Κόμμα και αφορούν το θέμα των εγκαταλελειμμένων και αδέσποτων σκύλων, την περισυλλογή τους και στην συνέχεια την κατάληξη τους σε ιδιωτικό χώρο κράτησης.

Ο συγκεκριμένος χώρος στον οποίο καταλήγουν οι εγκαταλελειμμένοι σκύλοι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επιεικώς αχούρι, αφού υπάρχουν διάσπαρτα κόκκαλα, κουφάρια (πιθανώς σκύλων) ζώων, βρωμιά και δυσωδία παντού.



Σε αυτό τον χώρο ‘φιλοξενούνταν’ σκύλοι οι οποίοι είχαν την ατυχία να πέσουν στα χέρια του γνωστού άγνωστου ο οποίος λάμβανε 20 ευρώ για κάθε σκύλο από τον Δήμο Λευκάρων για την φύλαξη , την διατροφή και την καλή ευζωία τους. Αντί αυτού ο κύριος αυτός όχι μόνο δεν έκανε αυτά τα οποία είχε υποχρέωση να κάνει αλλά διατηρούσε και παράνομα υποστατικά, έκανε εκτροφές παράνομες, και οι πληροφορίες λένε ότι κάποια από τα σκυλιά τα οποία κατέληγαν στα υποστατικά τα πωλούσε σε κυνηγούς έναντι 200 ή και 300 ευρώ.

Το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου θα είναι αύριο σε συνάντηση με τον Δήμαρχο συνοδευόμενο από στέλεχος φιλοζωικής οργάνωσης με σκοπό να εξευρεθούν άμεσες λύσεις αλλά και σωστές διαδικασίες όσον αφορά το θέμα της αγοράς υπηρεσιών.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς και αρκετοί δήμοι ή κοινότητες που αδυνατούν ή παραλείπουν να διαθέτουν ειδικούς, προσωρινούς χώρους κράτησης αδέσποτων σκύλων τότε καταφεύγουν στην αγορά υπηρεσιών από ιδιώτες. Αυτό βέβαια εγκυμονεί αρκετούς κινδύνους γιατί εάν οι όροι του συμβολαίου (προσφοράς) δεν είναι ξεκάθαροι και δεν συνάδουν με την νομοθεσία του περί σκύλων νόμου 184(Ι)2002 τότε καταλήγουμε σε αυτές τις τραγικές καταστάσεις.

Ο Δήμος Λευκάρων μας διαμήνυσε ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί για να εξευρεθεί η καλύτερη λύση για τα αδέσποτα σκυλιά.

Ταυτόχρονα το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θα κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προνοεί η νομοθεσία για να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη ο κύριος ο οποίος διατηρούσε τα ‘υποστατικά’ και να κατηγορηθεί για εγκληματική αμέλεια, παράνομα υποστατικά, καταδολίευση και παράνομο εμπόριο σκύλων.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top