ΔΙΕΘΝΗ

'Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει ευρωομόλογα χωρίς κοινή ανάληψη ευθύνης'

'Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει ευρωομόλογα χωρίς κοινή ανάληψη ευθύνης'

Ανταπόκριση  από τις Βρυξέλλες στην ιστοσελίδα της Χαντελσμπλαντ , με τίτλο «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει ευρω-ομόλογα χωρίς κοινή ανάληψη ευθύνης» και υπότιτλο «Η Κομισιόν θέλει να προτείνει τη δημιουργία δέσμης ομολόγων κρατών-μελών της Ευρωζώνης και προσφορά τους στην αγορά κεφαλαίων ως ‚securitised bonds‘.

Η πρόταση είναι πολύ διαφιλονικούμενη», αναφέρει τα εξής:

<<Παρά τις μαζικές αντιδράσεις από όλα σχεδόν τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει την ερχόμενη εβδομάδα τη δημιουργία δέσμης ομολόγων κρατών-μελών της Ευρωζώνης και προσφορά τους στην αγορά κεφαλαίων ως ‚securitised bonds‘.
 
Προς τούτο θα ιδρυθεί μια ιδιωτική εταιρεία ειδικού σκοπού, η οποία θα συνενώνει ομόλογα κρατών-μελών της Ευρωζώνης και θα δημιουργεί τις λεγόμενες Sovereign Bond-Backed Securities (SBBS), τις οποίες θα προσφέρει στους επενδυτές για να τις αγοράσουν.
 
Με αυτήν την κίνηση η Κομισιόν ελπίζει να τονώσει την ευρωπαϊκή αγορά κεφαλαίων και να σταθεροποιήσει το τραπεζικό σύστημα. «Αυτά τα νέα χρεώγραφα» θα μπορούσαν «να αυξήσουν την προσφορά περιουσιακών αξιών μικρού ρίσκου» και να ενισχύσουν «τη διαφοροποίηση» του χαρτοφυλακίου» των τραπεζών – αναφέρεται σε προσχέδιο νομοθετικής διάταξης της Κομισιόν, που έχει στη διάθεσή της η Χαντελσμπλαντ.

Όπως τονίζει στο εν λόγω προσχέδιο η Ευρωπ. Επιτροπή εξάλλου, τα SBBS δεν σημαίνουν κοινή ανάληψη ευθύνης για το δημόσιο χρέος των κρατών της Ευρωζώνης. Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Ντομπροφσκις θα δημοσιεύσει το προσχέδιο την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι οργανισμοί δημοσίου χρέους και τα Υπ. Οικονομικών των κρατών της Ευρωζώνης απορρίπτουν σχεδόν ομόθυμα την ‘securitisation’ κρατικών ομολόγων της ζώνης του Ευρώ. Και η Γερμανία επίσης ήταν μέχρι τώρα κάθετα αντίθετη.

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top