ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιβεβαιώνει τον νέο τραυματισμό μαθητή το Υπουργείο Υγείας - Διατάχθηκε διοικητική έρευνα

Επιβεβαιώνει τον νέο τραυματισμό μαθητή το Υπουργείο Υγείας - Διατάχθηκε διοικητική έρευνα

Μαθητής σε γυμνάσιο της Λευκωσίας, τραυματίστηκε την Δευτέρα (14/5) μετά από πτώση ενώ καθόταν σε μεσότοιχο στον πρώτο όροφο του σχολείου του.

 

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα διερευνώνται από λειτουργό του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ενώ ο Διευθυντής της Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Κυπριανός Λούης, διέταξε διοικητική έρευνα από ανεξάρτητο λειτουργό για τις συνθήκες κατά τις οποίες έγινε το περιστατικό αυτό, όπως ο ίδιος δήλωσε στο ΚΥΠΕ.       
 
Ο Διευθυντής της Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ αναφορικά με το τραυματισμό του μαθητή, είπε ότι στις 12:30 χθες ενημερώθηκε για ένα περιστατικό σε Γυμνάσιο της Λευκωσίας.
 
«Το περιστατικό αυτό έλεγε ότι κάποιος μαθητής στο μεσότοιχο του σχολείου του, στον πάνω όροφο, από εκεί έχει πηδήξει και το σχολείο εφάρμοσε το πρωτόκολλο μεταφέροντας το μαθητή μέσω ασθενοφόρου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Εκεί οι επί καθήκοντι γιατροί γνωμάτευσαν αυτό που γνωμάτευσαν και έστειλαν το παιδί στο σπίτι. Η μητέρα δεν θεώρησε ικανοποιητική την περίθαλψη που έτυχε το παιδί εκεί και θεώρησε χρήσιμο να πάει σε ιδιώτη γιατρό, ο οποίος ιδιώτης γιατρός τον ξανά παρέπεμψε στο νοσοκομείο, όπου οι επί καθήκοντι γιατροί συνέχισαν την περαιτέρω διερεύνηση και προέβησαν σε ακτινογραφίες και σε MRI και αυτά τα δύο γεγονότα έδειξαν ότι έχει μώλωπες στο σώμα και διάσειση και θεωρήθηκε χρήσιμο να κρατηθεί το παιδί για προληπτικούς λόγους, επί 24ώρου βάσεως και παραπέμφθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο», ανέφερε.
 
Είπε, επίσης, ότι όταν πληροφορήθηκαν το γεγονός αυτό, στις 12:30, η πρώτη ενέργεια που έκαναν, πέρα του ότι είπαν στην σχολική μονάδα να τηρηθεί το πρωτόκολλο και να σταλεί το παιδί για διάγνωση, ζήτησε έκθεση γεγονότων από την Διευθύντρια και παράλληλα, έστειλε επιθεωρητή για να μελετήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το συμβάν αυτό.
 
«Παράλληλα, έστειλα λειτουργό στο Γενικό Νοσοκομείο χθες και παρακολουθούσε την κατάσταση της υγείας του παιδιού και με ενημέρωνε επί συστηματικής βάσης. Μέχρι και τα μεσάνυχτα είχα ενημέρωση. Σήμερα το πρωί δώσαμε οδηγία στον λειτουργό μας ο οποίος παρακολουθεί τα θέματα υγείας να μας ενημερώσει και αναμένω εντός των επόμενων λεπτών, να μας ενημερώσει και παράλληλα, έχω διατάξει διοικητική έρευνα από ανεξάρτητο λειτουργό για να έχω σαφή εικόνα των συνθηκών κατά τις οποίες έγινε το περιστατικό αυτό», σημείωσε.
 
Σε ερώτηση αν το περιστατικό έγινε κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, ο κ. Λούη είπε ότι δεν έχει εικόνα αυτή την στιγμή και πρόσθεσε ότι θέλει να έχει ακριβή εικόνα για να αποφανθεί τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε. «Αυτό θα το διαγνώσω μέσα από την έκθεση της Διευθύντριας και μέσα από την έρευνα, την διοικητή διερεύνηση που κάνει ο λειτουργός», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν θα ολοκληρωθεί η έρευνα εντός της ημέρας, ο κ. Λούη είπε ότι ο λειτουργός έχει πολλαπλά καθήκοντα, θα κάνει και αυτό το καθήκον.
 
«Μην ξεχνάτε ότι έχουμε και παγκύπριες εξετάσεις. Πρωί -πρωί τα χαράματα ήταν στις παγκύπριες εξετάσεις και επιφορτίστηκε και με αυτό το καθήκον και αναμένουμε στην ουσία να μας δώσει αναφορά. Ήδη ξεκίνησε μια προ διερεύνηση χθες και σήμερα του έχω πει ότι αυτή η προ διερεύνηση καθίσταται διοικητική πλέον έρευνα η οποία προσδιορίζει συγκεκριμένη διαδικασία», συμπλήρωσε.          
 
Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι ευτυχώς φαίνεται ότι δεν είναι τόσο σοβαρή η κατάσταση της υγείας του παιδιού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top