ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον ρόλο της Κύπρου ανάμεσα σε ΕΕ και Μέση Ανατολή συζήτησε ο Συλλούρης με Πρέσβειρα Αιγύπτου

Τον ρόλο της Κύπρου ανάμεσα σε ΕΕ και Μέση Ανατολή συζήτησε ο Συλλούρης με Πρέσβειρα Αιγύπτου

Οι φιλικοί δεσμοί μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος ως γέφυρα μεταξύ της ΕΕ και των χωρών της Μέσης Ανατολής, συζητήθηκαν τη Τρίτη (15/05) σε συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη και της Πρέσβειρας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Mai Taha Mohamed Khalil.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Συλλούρης επαναβεβαίωσε τις φιλικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου, κάνοντας αναφορά στη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χώρων σε όλα τα επίπεδα.

Επίσης, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Αιγύπτου Ali Abdel Aal, με την ευκαιρία της συμμετοχής του στην 5η Σύνοδο Προέδρων των Κοινοβουλίων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο, τέλη Απριλίου, στο Κάιρο.

Ενημέρωσε την κ. Khalil ότι κατά τη συνάντηση εκφράστηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω σύσφιξη των διακοινοβουλευτικών σχέσεων, τόσο με την πραγματοποίηση σύντομα επίσκεψης του δρα Aal στην Κύπρο όσο και με την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης Κύπρου-Αιγύπτου-Ελλάδας σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Ο κ. Συλλούρης επεσήμανε τη σημασία της εξεύρεσης πρακτικών τρόπων περαιτέρω ενδυνάμωσης της διακοινοβουλευτικής αυτής συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Η κ. Khalil αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ Αιγύπτου και Κύπρου και επανέλαβε την εκτίμησή της για την αμείωτη στήριξη της Κύπρου προς την Αίγυπτο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον σημαντικό ρόλο γέφυρας που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος μεταξύ της ΕΕ και των χωρών της Μέσης Ανατολής.

Επίσης, τονίζοντας τη σημασία της στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, εξέφρασε την επιθυμία για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των κοινοβουλίων της Αιγύπτου και της Κύπρου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top