ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ.Ν. ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Επίθεση ακτινολόγου σε ιατρούς -«Ζητάτε χατήρια για ασθενείς σας» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Γ.Ν. ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Επίθεση ακτινολόγου σε ιατρούς -«Ζητάτε χατήρια για ασθενείς σας» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε εντόνους τόνους πραγματοποιήθηκε η τοπική συνέλευση των ιατρών του Γενικού Νοσοκομείο Λευκωσίας μετά την συνέντευξη Τύπου που παραχωρήσαν η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι.), ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος καθώς και η Παγκύπρια Εταιρεία των Συμβασιούχων Ιατρών κατά την διάρκεια της δίωρης στάσης εργασίας που έγινε την Τετάρτη (16/05).

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Οι γιατροί κατά την διάρκεια της συνέλευσης τόνισαν επικριτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινώς αναφέροντας πως πλέον με την κατάσταση που επικρατεί κινδυνεύουν να φορέσουν και αυτοί χειροπέδες.

Έντονη ήταν και η ακτινολόγος που είναι υπεύθυνη για τον μαγνητικό τομογράφο (MRI) του Γενικού Nοσοκομείου Λευκωσίας. Πήρε τον λόγο και ανάφερε πως η κατάσταση που επικρατεί είναι άθλια.

«Εγώ είμαι η μοναδική γιατρός που υπάρχει στο MRI, βλέπω όλους τους ασθενείς ανά το Παγκύπριο. Δεν γίνεται αυτό. Να σας πως και κάτι, όλοι εσείς (έδειξε τους γιατρούς) με παίρνετε τηλέφωνο να δω τον ένα ασθενή, να δω τον άλλο. Ο ένας είναι έκτακτο να τον κάνω, γιατί κινδυνεύει. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση» σημείωσε καταληκτικά.

Άλλος γιατρός, καρδιολόγος στην ειδικότητα, τόνισε πως πρέπει να κλιμακωθούν τα μετρά. « Η ειδικότητα η δική μου είναι η πιο vνευραλγική. Δεν γίνεται να κινδυνεύω να φορέσω χειροπέδες» επέσημανε, εξηγώντας πως πρέπει να προωθηθεί άμεσα η αποποινικοποίηση των πράξεων των γιατρών.

Πάντως, κατά την διάρκεια της συνέλευσης των ιατρών ακούστηκαν διάφορα περιστατικά ενώ έγινε και αναφορά στην καθυστέρηση που υπήρξε για να μεταφερθεί ο 10χρονος Σταύρος Γιωργαλλής από το Γενικό νοσοκομείου Λάρνακας στο Γενικό Λευκωσίας.

Συγκεκριμένα, γιατρός πήρε τον λόγο και είπε πως κατά την δεύτερη επίσκεψη του 10χρονου υπήρξε καθυστέρηση μιας ώρας στην διαδικασία της μεταφοράς του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top