ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Στο κενό η πυρασφάλεια – Ποινική έρευνα φανέρωσε κενά στη νομοθεσία

ΚΥΠΡΟΣ: Στο κενό η πυρασφάλεια – Ποινική έρευνα φανέρωσε κενά στη νομοθεσία

Παράπονο πολίτη στη Λάρνακα για απόρριψη εγκατάστασής του σε υποστατικό φανέρωσε νομοθετικό κενό στο θέμα της πυρασφάλειας.

Ποινικοί ανακριτές διενήργησαν εις βάθος έρευνα και διαπίστωσαν ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιθεωρούσε υποστατικά και συμβούλευε τοπικές Αρχές για θέματα πυρασφάλειας, χωρίς να έχει εξουσία από τον νόμο.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χατζηβασίλη («Ο Φιλελεύθερος») ο νόμος δεν ορίζει ως αρμόδια Αρχή για έλεγχο πυρασφάλειας κανένα κρατικό τμήμα, ωστόσο τον ρόλο ανέλαβε η Πυροσβεστική.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στις αρχές του 2018 όταν ο πολίτης κατήγγειλε ότι η Πυροσβεστική απέρριψε την εγκατάσταση πυρασφάλειας στην οποία ο ίδιος προέβη σε υποστατικό.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας διόρισε δύο ποινικούς ανακριτές, οι οποίοι διαπίστωσαν μετά από καταθέσεις τα παραπάνω.

Από την έρευνα διαφάνηκε ότι δεν ορίζεται καμιά Αρχή για να διενεργεί ελέγχους και να επιθεωρεί υποστατικά για ζητήματα πυρασφάλειας, ενώ το 2003 είχαν ετοιμαστεί κανονισμοί για να ρυθμίζουν το θέμα, αλλά οι κανονισμοί δεν προωθήθηκαν ποτέ.

Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι στο Αρχηγείο Αστυνομίας λειτουργεί γραφείο όπου αποτείνονται όσοι ενδιαφέρονται για εγκατάσταση συστημάτων πυρασφάλειας και εξασφαλίζουν άδεια.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top