ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΕΜΕΣΟΥ: Βρέθηκαν τεκμήρια στα υποστατικά του Μούζου – Αναμένονται υποδείξεις σκηνών

ΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΕΜΕΣΟΥ: Βρέθηκαν τεκμήρια στα υποστατικά του Μούζου – Αναμένονται υποδείξεις σκηνών

Με αλεξίσφαιρο γιλέκο και με συνοδεία μελών της ΜΜΑΔ οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού το πρωί της Πέμπτης (17/5) ο 38χρονος Ηλίας Μούζος.

Ο ανακριτής Λευτέρης Κυριάκου ανέγνωσε τις τρεις υποθέσεις για τις οποίες βρίσκεται υπό κράτηση ο Μούζος και οι οποίες αφορούν την απόπειρα φόνου κατά αστυνομικών στις 5 Μαΐου στον Ύψωνα, την απαγωγή 27χρονου στις 22 Ιανουαρίου και τους πυροβολισμούς εναντίον της οικίας του στις 19 Φεβρουαρίου.

Στο Δικαστήριο αναφέρθηκαν τα γεγονότα και των τριών υποθέσεων, ενώ ο ύποπτος οδηγήθηκε εκεί κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας.

Ο ανακριτής, ζητώντας ανανέωση του διατάγματος κράτησης, σημείωσε ότι κατά την έρευνα στα υποστατικά του Ηλία Μούζου βρέθηκαν διάφορα τεκμήρια, όπλα και εκρηκτικά.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ανακριτή, ο Ευθύβουλος Γεωργή παραδέχθηκε την εμπλοκή του στην απόπειρα κατά των αστυνομικών και τοποθέτησε τον εαυτό του στο σημείο.

Εξήγησε επίσης ότι έχουν ληφθεί 115 καταθέσεις, έγιναν 16 έρευνες, τρεις υποδείξεις σκηνών, ενώ αναμένεται να γίνουν άλλες 55 καταθέσεις και νέες υποδείξεις σκηνών, αναφερόμενος στη δικαστική διαδικασία που έγινε την Τρίτη (15/5) για τους τρεις άλλους συλληφθέντες.

Ζητήθηκε, όπως είπε ο ανακριτής, να γίνουν αποκάλυψη τηλεφωνικών δεδομένων και τραπεζικών λογαριασμών, καθώς και ανανέωση της προσωποκράτησης για έξι ημέρες.

Ο δικηγόρος του Ηλία Μούζου δεν έφερε ένσταση στο αίτημα για ανανέωση της προσωποκράτησης και ως εκ τούτου ανανεώθηκε το διάταγμα, καθώς η δικαστής επανέλαβε ότι υπάρχει μαρτυρία που εμπλέκει τον ύποπτο στα αδικήματα.

Ιωάννα Μάντζιηπα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top