ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Συμμαθητές με τον αστυνομικό που πήγε να σκοτώσει -Ψάχνουν τους κάλυκες

ΛΕΜΕΣΟΣ: Συμμαθητές με τον αστυνομικό που πήγε να σκοτώσει -Ψάχνουν τους κάλυκες

Εντατικές είναι οι έρευνες των ανακριτών του ΤΑΕ Λεμεσού σε ό,τι αφορά την εξιχνιαση της υπόθεσης απόπειρας φόνου εναντίον των δυο αστυνομικών που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (05/05) στο Ύψωνα.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα 

Το διάταγμα ανανέωσης της προσωποκράτησης του 38χρονου Ηλία Μούζου ανανεώθηκε για άλλες έξι ημέρες και οι ανακριτές εργάζονται πυρετωδώς έτσι ώστε να ολοκληρώσουν τις έρευνες τους με στόχο να εξασφαλίσουν όσα περισσότερα τεκμήρια και καταθέσεις.

Αστυνομική πηγή του ThemaOnline αναφέρει, πως ο επόμενος στόχος είναι να εντοπιστούν οι κάλυκες του όπλου το οποίο κρατούσε ο Ηλίας Μούζος και με αυτό πυροβόλησε τους δυο αστυνομικούς. Η ιδία πηγή αναφέρει πως ο Ηλίας Μούζος φέρεται να πέταξε το σακούλι με τους κάλυκες σε συγκεκριμένη περιοχή.

Να σημειώσουμε πως από την σκηνή της απόπειρας φόνου εντοπίστηκαν μόνο δυο κάλυκες από το αυτόματο όπλο. Θυμίζουμε πως ο εξεταστής της υπόθεσης, υπαστυνόμος Λευτέρης Κυριάκου κατά την πρώτη διαδικασία προσωποκράτησης του Μούζου ανέφερε ότι τελευταίος παραδέχθηκε αμέσως μετά την σύλληψη του ότι ήταν αυτός που πυροβόλησε τον αστυνομικό. Ακολούθως τους υπέδειξε πού έκρυψε το αυτόματο όπλο το οποίο χρησιμοποίησε.

Δύο ώρες μετά την σύλληψή του διενεργήθηκαν έρευνες σε οικία που ενοικιάζει στο χωριό Καπηλειό, στην οποία διέμενε η συμβία του μαζί με τα δυο παιδιά τους. Στην οικία  του εντοπίστηκε το πυροβόλο όπλο και εκρηκτική ύλη.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως ο Ηλίας Μούζος γνώριζε τον σοβαρά τραυματία αστυνομικό, Γιώργο Γεωργίου τον οποίο και πυροβόλησε.

Όπως μας ανάφεραν στενά πρόσωπα του τελευταίου, οι δυο γνωρίζονταν από το σχολείο καθώς φέρεται να ήταν συμμαθητές.

Εδώ να σημειώσουμε, πως στο προηγούμενο νυκτερινά της ιδίας βάρδιας της άμεσης επέμβασης, ο Γεωργίου φέρεται να έλεγε στους συνάδελφους του πως ο καταζητούμενος Μούζος είναι πρόσωπο αδίστακτο και συνέστηνε προσοχή αν τον εντοπίσουν.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top