ΚΟΣΜΟΣ

Το κόλπο πελατών με τα βρεφικά γάλατα και η απόφαση αλυσίδας σούπερ μάρκετ

Το κόλπο πελατών με τα βρεφικά γάλατα και η απόφαση αλυσίδας σούπερ μάρκετ

Μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Αυστραλία ανακοίνωσε την Τετάρτη 16/5 ότι κάποια από τα καταστήματά της κρύβουν τα βρεφικά γάλατα σε σκόνη και περιορίζουν τις πωλήσεις τους καθώς προέκυψε ότι κάποιοι πελάτες τα αγόραζαν μαζικά και τα πουλούσαν διαδικτυακά στην Κίνα σε υπερδιπλάσια τιμή.

Η απόφαση της αλυσίδας Coles να απομακρύνει τα γάλατα από τα ράφια των καταστημάτων της ελήφθη έπειτα από παράπονα που διατύπωσαν ανήσυχες μητέρες σχετικά με την επάρκεια των προϊόντων αλλά και έπειτα από δημοσίευμα της Sydney's Daily Telegraph, σύμφωνα με το οποίο ένα κιλό τενεκεδένιες συσκευασίες που είχαν πουληθεί έναντι 35 δολαρίων Αυστραλίας πωλούνταν εκ νέου στο Ίντερνετ σε κινέζους γονείς έναντι περίπου 100 δολαρίων Αυστραλίας.

«Η Coles είναι δεσμευμένη στη διασφάλιση ότι οι πελάτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη για βρεφικό γάλα σε σκόνη θα έχουν πρόσβαση σε αυτό το προϊόν», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Για να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει διαθέσιμο το γάλα για τους πελάτες μας, σε κάποια καταστήματα κρατάμε το βρεφικό γάλα πίσω από τα ταμεία ή χρησιμοποιούμε ειδικά σχεδιασμένα καπάκια με ηλεκτρονική ετικέτα που μπορεί να αφαιρεθεί μόνο στα ταμεία».

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ περιορίζει τις πωλήσεις σε δύο συσκευασίες ανά πελάτη και συνεργάζεται με τους προμηθευτές της για να βελτιωθεί η διαθεσιμότητα των προϊόντων, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ζήτηση για βρεφικό γάλα σε σκόνη από ξένες χώρες αυξήθηκε έπειτα από μια σειρά διατροφικών σκανδάλων στην Κίνα, ανάμεσά τους και ένα το 2008 με μολυσμένο βρεφικό γάλα από το οποίο πέθαναν έξι παιδιά και αρρώστησαν τουλάχιστον 300.000.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top