ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτησαν για Κυπριακό, διμερείς και κλιματική αλλαγή Αναστασιάδης- Φαμπιούς

Συζήτησαν για Κυπριακό, διμερείς και κλιματική αλλαγή Αναστασιάδης- Φαμπιούς

Κυπριακό, διμερείς σχέσεις αλλά και η κλιματική αλλαγή ήταν τα θέματα τα οποία συζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον πρώην Πρωθυπουργό της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, σε συνάντηση που είχαν, στο Προεδρικό σήμερα.

«Ο κ. Φαμπιούς είναι μια πολύ σημαντική προσωπικότητα του γαλλικού δημόσιου βίου. Υπήρξε δύο φορές Πρωθυπουργός, μέχρι πρόσφατα Υπουργός Εξωτερικών και βεβαίως στην Κύπρο βρίσκεται υπό την ιδιότητά του ως εμπειρογνώμονας στο πολύ σημαντικό συνέδριο του Ινστιούτου Κύπρου για την κλιματική αλλαγή», είπε ο Κυβερνητικός Εκπροσώπος Πρόδρομος Προδρόμου σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση.

Ο Πρόεδρος, πρόσθεσε, «είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Φαμπιούς, ο οποίος σήμερα είναι Πρόεδρος του Συνταγματικού Συμβουλίου στη Γαλλία, όπως ζήτησε ο ίδιος και για το Κυπριακό και για την συνεργασία Κύπρου – Γαλλίας και ιδιαίτερα στον ενεργειακό τομέα, αλλά τους απασχόλησαν και τα θέματα κλιματικής αλλαγής τα οποία πραγματικά είναι ήδη αντιληπτά στην καθημερινότητά μας».

«Ο κ. Φαμπιούς υπογράμμισε ότι φαίνεται ότι στην Κύπρο ακόμη και το κοινό έχει πλέον συνείδηση για την απειλή αυτή της κλιματικής αλλαγής», ανέφερε.

Σημείωσε επίσης ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπό την αιγίδα του οποίου είναι το συνέδριο που γίνεται, θα δεχθεί απόψε σε δείπνο τους συμμετέχοντες στο συνέδριο, προσθέτοντας ότι κατά την συνάντηση υπογράμμισε «το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και του ιδίου, αλλά και την προσπάθειά μας για να εφαρμόσουμε στο μέτρο που μπορεί να αναλογεί σε μια μικρή χώρα, δράσεις που θα βοηθήσουν στο να αντιμετωπίσει ο κόσμος αυτή την απειλή της κλιματικής αλλαγής, με τη δυσμενή εξέλιξη τελευταία του να τίθεται εν αμφιβόλω η πολύ σημαντική Συνθήκη των Παρισίων για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top