ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: «Να τεθεί επιτέλους σε εφαρμογή το ΓεΣΥ»

Κ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: «Να τεθεί επιτέλους σε εφαρμογή το ΓεΣΥ»

Οι προσπάθειες στον τομέα της υγείας πρέπει να αναλωθούν για αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, κάτι που θα βελτιώσει και τις συνθήκες λειτουργίας τους, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, επαναλαμβάνοντας τη θέση της Kυβέρνησης υπέρ του διαλόγου.

«Στον τομέα της υγείας η συζήτηση ξεκίνησε από ένα πραγματικά τραγικό περιστατικό με ένα παιδί που έχασε τη ζωή του», είπε ο κ. Προδρόμου, απαντώντας σε ερώτηση για το ζήτημα κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στο Προεδρικό.

Εκεί, πρόσθεσε, «στο συγκεκριμένο αυτό περιστατικό υπάρχει ήδη μια νομική διαδικασία και δεν είναι σκόπιμο να κάνουμε οποιοδήποτε σχόλιο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, «το γεγονός ότι στον τομέα της δημόσιας υγείας υπάρχουν αδυναμίες, ελλείψεις, δυσλειτουργίες είναι πολύ καλά γνωστό».

«Γι' αυτό ακριβώς είναι που επείγει η μεταρρύθμιση, και πριν από την μεταρρύθμιση που θα είναι το ΓεΣΥ, έχουμε ένα στάδιο που  θα είναι ακριβώς η κυρίως πρόκληση, η βελτίωση των συνθηκών με την αυτονόμηση των  δημόσιων νοσηλευτηρίων», είπε, προσθέτοντας ότι «αυτό σημαίνει αυτονόμηση, το ότι θα βελτιωθούν και θα μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους τα δημόσια νοσηλευτήρια».

Εκεί, ανέφερε ο κ. Προδρόμου, «θα πρέπει να αναλωθούν οι προσπάθειες, ο Υπουργός Υγείας που χειρίζεται το θέμα έχει δηλώσει ετοιμότητα για διάλογο».

Διαβεβαίωσε ότι «εάν υπάρχουν κάποιες ενέργειες που πρέπει και μπορούν να γίνουν άμεσα από την κυβέρνηση θα γίνουν». «Το έχει αποδείξει αυτό η Κυβέρνηση με αποφάσεις που έχει πάρει και τα προηγούμενα χρόνια, είτε στο θέμα των νοσηλευτών, είτε στο θέμα της αμοιβής των γιατρών, είτε στη γενικότερη συμφωνία για να τεθεί επιτέλους σε εφαρμογή το ΓεΣΥ», είπε.

Ο κ. Προδρόμου σημείωσε παράλληλα ότι «χρειάζεται διάλογος με διάθεση συνεννόησης και όχι αυτό που βλέπουμε με τα απεργιακά μέτρα, για τα οποία δεν χρειάζεται να κάνουμε κάποιο σχόλιο». Πιστεύω, είπε, «ότι η ίδια η κοινωνία και η κοινή γνώμη τοποθετείται και έχει άποψη».

Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι υπάρχουν άλλα κίνητρα πίσω από τα απεργιακά μέτρα, απάντησε ότι «δεν θέλουμε να σχολιάσουμε με οποιοδήποτε τρόπο αυτές τις αποφάσεις, σίγουρα όμως δεν είναι οι ενδεδειγμένες».

Επανέλαβε τη θέση  της Κυβέρνησης για διάλογο, έτσι ώστε να ληφθούν μέτρα για τις αδυναμίες και τα προβλήματα.  

«Διάλογος δεν μπορεί να γίνει με διαδικασίες απεργιακές, αυτό είναι οικουμενικά πολύ καλά γνωστό», είπε, προσθέτοντας ότι «ο Υπουργός έχει καλέσει σε διάλογο εννοώντας ότι θα εγκαταλειφθεί αυτή η προσέγγιση της σύγκρουσης».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη ότι «το τραγικό περιστατικό με το παιδί που έχασε τη ζωή του δεν δίνει κάποιο σύνθημα για σύγκρουση, αλλά δίνει την ευκαιρία και την τεράστια υποχρέωση να αντιληφθούμε όλοι τις ευθύνες μας».

«Η πολιτεία έχει την ευθύνη της και βεβαίως οι εμπλεκόμενοι που είναι και οι γιατροί και άλλοι παράγοντες στο σύστημα να συνεργαστούμε για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες να μην έχουμε ποτέ ξανά τέτοια απαράδεκτα περιστατικά», επεσήμανε.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top