ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΥΚΕΙΟ – ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Τα ‘σπασε όλα στο γραφείο του Ταλιαδώρου και μετά πήγε στο Υπουργείο ο γονέας του μαθητή

ΛΥΚΕΙΟ – ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Τα ‘σπασε όλα στο γραφείο του Ταλιαδώρου και μετά πήγε στο Υπουργείο ο γονέας του μαθητή

Τα ΄σπασε όλα στο γραφείο του Λυκειάρχη (16/05) και λίγο μετά μετέβη και στο υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Του Φάνη Μακρίδη

Ο λόγος για τον γονέα μαθητή που –όπως αποκάλυψε την Πέμπτη (17/05) το ThemaOnline- εισήλθε σε έξαλλη κατάσταση στο γραφείο του λυκειάρχη και πρώην προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρη Ταλιαδώρου κι έσπαζε ό,τι έβρισκε μπροστά του βρίζοντας.

Όπως πληροφορηθήκαμε επίσημα, ο εν λόγω γονέας μετά το πρωτοφανές ξέσπασμά του μετέβη στο υπουργείο σε μια ύστατη προσπάθειά του να ανατρέψει τιμωρία που επιβλήθηκε στο παιδί του και ήταν ο λόγος για τις ακραίες ενέργειές του.

Ο Επαρχιακός Επιθεωρητής Λευκωσίας, Ανδρέας Παπαστυλιανού, μιλώντας στο ThemaOnline, ανέφερε: «Ενημερώθηκα την Τετάρτη (16/05) ότι γονέας παιδιού που φοιτά σε συγκεκριμένο Λύκειο της Λευκωσίας, ήθελε να δει κάποιον υπεύθυνο στο υπουργείο. Δέχθηκα τον γονέα στο γραφείο μου και αφού πρώτα ηρέμησε, συζητήσαμε για το θέμα. Ο καθηγητικός σύλλογος αποφάσισε να αφήσει στάσιμο το παιδί, λόγω του ότι ξεπέρασε το όριο των δικαιολογημένων απουσιών. Ο γονέας του είχε στείλει καθυστερημένα ιατρική έκθεση στο Λύκειο με στόχο να δικαιολογηθούν οι απουσίες του παιδιού και ζητούσε να γίνει αποδεκτή».

Ο κ. Παπαστυλιανού, πρόσθεσε: «Όπως εξήγησα και στον γονιό, ο καθηγητικός σύλλογος συνεδρίασε και είχε ήδη αποφασίσει για την στασιμότητα του παιδιού, πριν δοθεί η εν λόγω έκθεση. Με απλά λόγια, τηρήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες από πλευράς καθηγητικού συλλόγου. Δυστυχώς υπάρχουν γονείς που δεν φροντίζουν να ενεργούν έγκαιρα, ώστε να δικαιολογούν τις απουσίες των παιδιών τους. Ο καθηγητικός σύλλογος στην προκειμένη περίπτωση ενήργησε ορθά. Να αναφέρω ακόμη ότι δεν μπορεί να επεμβαίνει το υπουργείο στα εσωτερικά ενός σχολείου σε τέτοιες περιπτώσεις».

Ρωτήσαμε τον Επαρχιακό Επιθεωρητή Λευκωσίας κατά πόσον ήταν ενημερωμένος για τους βανδαλισμούς στους οποίους προέβη ο γονέας, λίγο πριν επισκεφτεί τον ίδιο στο γραφείο του στο υπουργείο. «Όχι, δεν είχε αναφέρει τίποτα σχετικό. Το πληροφορήθηκα εκ των υστέρων. Θα μιλήσω , όμως, με τον κ. Ταλιαδώρο σχετικά», απάντησε ο κ. Παπαστυλιανού.

Να σημειωθεί ότι όπως δήλωσε ο κ. Ταλιαδώρος στο ThemaOnline την Πέμπτη (17/05), για το εν λόγω περιστατικό ενημερώθηκε η Αστυνομία, αλλά δεν πρόκειται να γίνει καταγγελία σε βάρος του γονέα. Εξήγησε ότι «είμαστε παιδαγωγοί και δεν θέλουμε να διαιωνίζονται κάποιες καταστάσεις εις βάρος μαθητών».

Όταν υποβάλαμε σχετικό ερώτημα στον κ. Παπαστυλιανού για τον τρόπο χειρισμού του περιστατικού από τον λυκειάρχη του σχολείου, επανέλαβε ότι το υπουργείο σε τέτοιες περιπτώσεις δεν παρεμβαίνει, δείχνοντας να συμφωνεί με τους διακριτικούς χειρισμούς που δεν επηρεάζουν αρνητικά τους μαθητές.

Το ThemaOnline διερευνά πληροφορίες περί πολιτικών παρεμβάσεων σε σχέση με την όλη υπόθεση.

Τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελευθέρου» (18/05), ο γονέας κατά το επεισόδιο που είχε σημειωθεί, επιτέθηκε σε βοηθό διευθύντρια του Λυκείου προκαλώντας της γδάρσιμο στο πρόσωπο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top