ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΒΕΡΩΦ: «Τα δικά της δικά της, τα δικά μας πάλι δικά της» - Δήλωση με αιχμές στη Θεοχάρους

ΑΒΕΡΩΦ: «Τα δικά της δικά της, τα δικά μας πάλι δικά της» - Δήλωση με αιχμές στη Θεοχάρους

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού με το πέρας της συνάντησής του με νέους για καφέ και συζήτηση στο ζαχαροπλαστείο Hurricane στην Λευκωσία, κληθείς από δημοσιογράφο να σχολιάσει το θέμα της έδρας της Λεμεσού, είπε:

«Μα θα πω κάτι, θα επαναλάβω τα αυτονόητα. Δεν είναι πολιτικά ηθικό, να κατεβαίνεις στο λαό να ζητάς τη ψήφο του για να γίνεις ο εκπρόσωπος του στο Κοινοβούλιο, ο λαός να σου δίδει την εντολή, και εσύ να του γυρίζεις την πλάτη. Και αυτή την, κατά την άποψη μας, πολιτικά μη ηθική και ορθή πράξη, τα κόμματα της αντιπολίτευσης θέλουν ακόμα και να αλλάξουν το Σύνταγμα, γι’ αυτά τα πολιτικά παίγνια και τερτίπια.
 
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν πρόκειται να συναινέσει. Το Σύνταγμα είναι ιερό. Να αλλάξω το Σύνταγμα για το δίκαιο της ανάγκης, για τον τόπο, ναι, να το σκεφθώ. Αλλά να αλλάξω το Σύνταγμα για να νομιμοποιήσω πράξεις πολιτικά μη ηθικές κατά την άποψη μας, και νομιμοποιώντας πολιτικά τερτίπια, θεωρώ πως είναι ένα μεγάλο πισωγύρισμα για τον τόπο μας.
 
Από την άλλη, να αποφασίσουν, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τι θέλουν. Αν οι έδρες ανήκουν στα κόμματα, πρέπει να πουν στην κα Θεοχάρους να αφήσει την έδρα της στην Ευρωβουλή και να τη δώσει στο κόμμα που η έδρα ανήκει, στο Δημοκρατικό Συναγερμό. Αν εκείνη επιμένει ότι η έδρα της Λεμεσού ανήκει στο κόμμα, ε, δεν μπορεί, και αφήνω ασχολίαστα αυτά που λέει, ότι η έδρα της Ευρωβουλής ανήκει σε εκείνη. Και ξέρετε, οι Κύπριοι ήταν σοφοί. Μου θυμίζει το γνωστό, «τα δικά της δικά της, τα δικά μας πάλι δικά της».
 
Να αποφασίσουν τι θέλουν, κι αν οι έδρες ανήκουν στα κόμματα, αυτή η αρχή να ισχύει για όλα και για πάντα. Αν θέλουν να ισχύει και αναδρομικά, να ισχύει αναδρομικά για όλες τις περιπτώσεις. Θέλουν να το συζητήσουμε αυτό να ισχύει στο μέλλον, πάλι το συζητούμε. Ας αποφασίσουν.
 
Όμως θα πω και κάτι άλλο. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Δε θα μπω στα νομικά να αναλύω την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που δείχνει μονόδρομο την αναπληρωματική εκλογή. Γιατί φοβούνται τις εκλογές; Επτά κόμματα που έχουν το 70% στηρίζουν ότι ανήκει η έδρα στην Αλληλεγγύη. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός στη Λεμεσό έχει 30%, Ας πάμε στο λαό. Ας πάμε στο λαό να κρίνει και τις πολιτικές μας θέσεις και αυτά που λέμε εάν έχουν νομιμοποίηση από τον κυρίαρχο λαό. Έχουν οποιοδήποτε πρόβλημα; Φοβούνται εκλογές; Να μιλήσει ο λαός, ο κυρίαρχος λαός, και εμείς θα σεβαστούμε το οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top