ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ για 56η έδρα: 'Ο κυρίαρχος λαός να δώσει τη λύση'

Αβέρωφ για 56η έδρα: 'Ο κυρίαρχος λαός να δώσει τη λύση'

Όχι αλλαγή στο Σύνταγμα, η λαϊκή κυριαρχία να δώσει τη λύση στο θέμα της έδρας, επανέλαβε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε, εκ νέου, ότι τη λύση στο ζήτημα της βουλευτικής έδρας της Λεμεσού θα πρέπει να δώσει ο κυρίαρχος λαός, επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε αλλαγή στο Σύνταγμα.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του σημερινού 2ου Πολιτικού και Καταστατικού Συνεδρίου της Συμμαχίας Πολιτών, στο οποίο παρευρέθηκε, ο κ. Νεοφύτου δεν θέλησε να σχολιάσει σημερινή ανακοίνωση του κινήματος Αλληλεγγύη για το ζήτημα.

«Ένα θα επαναλάβω: στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Είναι ο κυρίαρχος λαός, να απευθυνθούμε στη λαϊκή ετυμηγορία, στη λαϊκή κυριαρχία να δώσει λύσεις. Γιατί φοβούνται τις εκλογές; Οι εκλογές είναι το άλφα και το ωμέγα της δημοκρατίας. Να πάμε στο λαό να δώσει λύσεις. Και δεν χρειάζεται να κάνουμε σκέψεις, να αλλάζουμε το Σύνταγμα, την ασπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας, για να νομιμοποιήσουμε πολιτικά τερτίπια που παίχτηκαν στις βουλευτικές εκλογές του 2016», είπε.

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ακόμα πως μέσα από την ομιλία του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών βγαίνει το μήνυμα ότι οι πολιτικές δυνάμεις μπορούν με πολιτικό πολιτισμό και διάλογο να βάζουν εθνικούς στόχους.

«Υπάρχουν και θέματα στα οποία εμείς έχουμε διαφορετική αντίκρυση. Αυτό είναι επιθυμητό σε μια δημοκρατία. Όμως πρέπει επιτέλους εμείς οι πολιτικοί και τα πολιτικά κόμματα να στεκόμαστε εκεί που μπορούμε να έχουμε συγκλίσεις», υπέδειξε.

Εξέφρασε ικανοποίηση για την αναφορά του κ. Λιλλήκα στην αναγκαιότητα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, της ψηφιακής Κύπρου, για την οποία και ο ΔΗΣΥ αναφέρθηκε στο συνέδριό του, όπως είπε.

«Για να το πετύχουμε πρέπει να καταστήσουμε αυτό τον στόχο εθνικό στόχο και όλες οι πολιτικές δυνάμεις να εργαστούμε. Μόνο έτσι θα καλυτερεύσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών και θα κτυπήσουμε επιτέλους αυτό που ταλαιπωρεί τους πολίτες, τη λερναία ύδρα της γραφειοκρατίας», σημείωσε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top