ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΚΑΜΑΣ: Ξεσηκωμός για το πλοιάριο που αποβίβασε τουρίστες στην Λάρα - ''Εσκαψαν στην ακτή...'

ΑΚΑΜΑΣ: Ξεσηκωμός για το πλοιάριο που αποβίβασε τουρίστες στην Λάρα - ''Εσκαψαν στην ακτή...'

H ενέργεια των χειριστών σκάφους αναψυχής να προσεγγίσουν στην μοναδική παραλία της Λάρας και να αποβιβάσουν τους επιβάτες για μπάνιο προκάλεσε την αντίδραση πολλών χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Το σκάφος που ελλιμενίζεται στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου διενεργεί τακτικά μίνι- κρουαζιέρες και προς την περιοχή του Ακάμα.

Η Έπαρχος Πάφου, Μαίρη Λαμπρου μετά τις καταγγελίες που δέχτηκε επί του θέματος από το Κίνημα Οικολόγων , ανέφερε στο ΚΥΠΕ, πως επικοινώνησε τόσο με την Λιμενική αστυνομία όσο και με το Τμήμα Αλιείας.

Λειτουργός του τμήματος συνέχισε μετέβη επί τόπου χωρίς να διαπιστώνει πάντως ότι έχει προκληθεί οποιαδήποτε ζημιά σε φωλιές χελώνων.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως λίγες είναι οι χελώνες που έχουν γεννήσει μέχρι τώρα ενώ και οι φωλιές τους βρίσκονται σε βάθος ενός περίπου μέτρου κάτω από την επιφάνεια της άμμου.

Από την πλευρά του ο Επαρχιακός γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων –συνεργασία Πολιτών, Ανδρέας Ευλαβής, κατήγγειλε ότι το συγκεκριμένο σκάφος όχι μόνο ανέβηκε στην ουσία στην ακτή αλλά προκαλούσε και ηχορύπανση αφού η ένταση της μουσικής όπως ανέφερε ήταν σε ύψη που οι υπόλοιποι λουόμενοι δεν μπορούσαν να ανεχτούν.

Κατήγγειλε επίσης ότι οι επιβάτες του σκάφους έσκαψαν στην ακτή και πιθανόν να έχουν προκαλέσει ζημιές σε φωλιές χελωνων.

Σύμφωνα με το Τμήμα Αλιείας, στην περιοχή εφαρμόζεται διάταγμα για την περίοδο από 1η Ιουνίου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου κατά το οποίο κανένα σκάφος δεν μπορεί να προσεγγίζει τις δυο παραλίες της Λάρας τις οποίες επιλέγουν οι χελώνες για να γεννούν τα αυγά τους.

Το διάταγμα αυτό θα πρέπει να αναθεωρηθεί, σύμφωνα με τους Οικολόγους, αφού οι χελώνες δεν προσεγγίζουν τις ακτές με ραντεβού, κατά την έκφραση του Ανδρέα Ευλαβή, αλλά ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top