ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Επανδρώστε τα σημεία πριν θρηνήσουμε θύματα- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Επανδρώστε τα σημεία πριν θρηνήσουμε θύματα- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Παραλίγο πνιγμός παιδιού και ηλικιωμένης μέσα σε μερικά λεπτά, έθεσε σε κινητοποίηση τους ναυαγοσώστες σε κινητοποίηση, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν σε περιστατικό κοντά σε κλειστό ναυαγοσωστικό σημείο.

Όπως γίνεται αντιληπτό από δημοσίευση του Επαρχιακού Ναυαγοσωστικού Ομίλου Λεμεσού στο Facebook, δύο περιστατικά σε χρονικό διάστημα μερικών λεπτών, αναδεικνύουν από τη μια την ετοιμότητα των ναυαγοσωστών και από την άλλη τον κίνδυνο που ελοχεύει από ναυαγοσωστικά σημεία που παραμένουν κλειστά.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 11 το πρωί της Παρασκευής (18/5), παιδί που βρισκόταν στη θάλασσα στην περιοχή του Malindi, πλησίον του ναυαγοσωστικού σημείου ΛΕΜ4, υπό την επίβλεψη της οικογένειας του, κινδύνεψε με πνιγμό μετά από κατάποση θαλασσινού νερού.

Σύμφωνα με τον Ναυαγοσωστικό Όμιλο, στο σημείο βρίσκονταν δύο μέλη της νεοσύστατης Ομάδας Διάσωσης Αεροδρομίου, που ήταν σε ρεπό και αντελήφθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά με το παιδί και μαζί με ναυαγοσώστες από το ΛΕΜ4, έσπευσαν για βοήθεια, έχοντας μαζί τους τον απαραίτητο εξοπλισμό για παν ενδεχόμενο.

Τελικά το παιδί, παρά την αρχική ένσταση της οικογένειας του για μεταφορά στο Νοσοκομείο, πείστηκαν και μετέφεραν το παιδί στο νοσοκομείο, όπου παρέμεινε για 24 ώρες για προληπτικούς λόγους.

Δέκα λεπτά αργότερα, σε διπλανή παραλία, όπου υπάρχει μεν ναυαγοσωστικό σημείο, αλλά παραμένει κλειστό, 77χρονη από τη Γερμανία ενώ βρισκόταν στο νερό, έχασε τις αισθήσεις της.

Το περιστατικό αντιλήφθηκαν υπάλληλοι καταδυτικού κέντρου της περιοχής, ενώ πολίτης ενημέρωσε τηλεφωνικός τους ναυαγοσώστες από το ΛΕΜ4. Οι υπάλληλοι του καταδυτικού κέντρου έβγαλαν την γυναίκα από τη θάλασσα και της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

Ταυτόχρονα, στο σημείο έσπευσαν οι ναυαγοσώστες του παρακείμενου ναυαγοσωστικού σημείου ΛΕΜ4, αφού το ΛΕΜ3 που θα έπρεπε να επιτηρεί την περιοχή παραμένει κλειστό, αναλαμβάνοντας τη φροντίδα της γυναίκας με εξειδικευμένο εξοπλισμό, μέχρι να φθάσει το ασθενοφόρο.

Φωτογραφίες που συνοδεύουν τη δημοσίευση του Ναυαγοσωστικού Ομίλου Λεμεσού, δείχνουν τα σημεία όπου συνέβησαν τα περιστατικά, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύεται και η κρίσιμη ανάγκη για επαρκή επάνδρωση των ναυαγοσωστικών σημείων, πριν θρηνήσουμε θύματα.

Χ.Ζ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top