ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ: Εισιτήριο με όνομα υπόπτου για εμπρησμό – Χαρούμενοι οι συγγενείς

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ: Εισιτήριο με όνομα υπόπτου για εμπρησμό – Χαρούμενοι οι συγγενείς

Στην οικία του τρίτου προσώπου που καταζητείτο για τα φερόμενα σχεδιαζόμενα κτυπήματα κατά της Αστυνομίας, εντοπίστηκε αεροπορικό εισιτήριο που ανήκει σε πρόσωπο το οποίο εμπλέκεται σε υπόθεση εμπρησμού στην Λευκωσία τον Οκτώβριο του 2017.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Πρόκειται για την φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της 26ης Οκτωβρίου του 2017 σε οχήματα εταιριών. Μάλιστα το ένα όχημα ήταν συμφερόντων εταιρίας που ασχολείται με είδη εστίασης στην βιομηχανική Ιδαλίου. Το δεύτερο επίσης εταιρικό όχημα ανήκε σε άλλο επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο τομέα της παρασκευής προϊόντων ζαχαροπλαστικής.

Τα δυο οχήματα ήταν σταθμευμένα σε ανοικτό χώρο στην βιομηχανική και σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο. Για την υπόθεση η Αστυνομία καταζητούσε 29χρονο από την Βουλγαρία.

Θυμιζουμε πως την συγκεκριμένη αποθήκη είχε προκληθεί φωτιά και στις 27 Αυγούστου του 2017. Οι πληροφορίες τότε έλεγαν πως η φωτιά ξέσπασε μετά από επίθεση ρουκέτας.

Το δικαστήριο την Δευτέρα (21/05) απέρριψε το αίτημα προσωποκράτησης των δυο προσώπων οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από πληροφορία ότι σχεδίαζαν κτυπήματα κατά της Αστυνομίας. Όπως αναφέραμε, πρόκειται για 31χρονο κάτοικο της επαρχίας Λάρνακας και 41χρονο κάτοικο της επαρχίας Λευκωσίας. Για την υπόθεση καταζητείτο και τρίτο πρόσωπο με το οποίο οι Αρχές φαίνεται να επικοινώνησαν για να τον ενημερώσουν.

Κατά την διάρκεια του αιτήματος της Αστυνομίας την Κυριακή (20/05) για τον 31χρονο και τον 44χρονο, αναφέρθηκε πως σε οικία στην Λευκωσία που ανήκει στο τρίτο πρόσωπο που καταζητείτο, εντοπίστηκε ένα αεροπορικό εισιτήριο στο όνομα αλλοδαπού προσώπου που αφίχθηκε στην Κύπρο την Παρασκευή (18/05). Εισιτήριο που εκδόθηκε από συγκεκριμένο τουριστικό γραφείο.

Σύμφωνα με τους ανακριτές, το εν λόγω πρόσωπο είναι γνωστό στις Αρχές για υπόθεση εμπρησμού που έγινε στις 26 Οκτωβρίου στου 2017 στην Λευκωσία.

'Οπως αναφέραμε και προηγουμένως, στην απόφαση της η δικαστής ανέφερε πως το αίτημα απορρίπτεται καθώς δεν υπάρχει σύνδεση των υπόπτων με τα υπό αναφορά αδικήματα. Συγκεκριμένα η δικαστής είπε πως «η αίτηση είναι για αλλότριους λόγους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ – ΛΕΥΚΩΣΙΑ: «Παντελώς αβάσιμο το αίτημα της Αστυνομίας» λέει το Δικαστήριο

Να σημειώσουμε πως κατά την διάρκεια της απόφασης του δικαστηρίου την Δευτέρα (21/05) στην αίθουσα βρίσκονταν δυο συγγενικά πρόσωπα των συλληφθέντων.

Μάλιστα, στο άκουσμα της απόφασης ότι θα αφεθούν ελεύθεροι, οι δυο γυναίκες ξέσπασαν σε χαμόγελα, βγαίνοντας από την αίθουσα έτσι ώστε να ενημερώσουν τηλεφωνικώς τους συγγενείς.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top