ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανάπλαση Λεωφόρου Καλλιπόλεως – Φάσεις, κόστος, χρονοδιάγραμμα – ΧΑΡΤΗΣ

Ανάπλαση Λεωφόρου Καλλιπόλεως – Φάσεις, κόστος, χρονοδιάγραμμα – ΧΑΡΤΗΣ

Σημαντικό και πολύκροτο χαρακτηρίζεται το έργο της ανάπλασης της Λεωφόρου Καλλιπόλεως.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Τα έργα ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη και ήδη οι οδηγοί εκφράζουν απορίες για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η μονοδρόμηση της κεντρικής αυτής οδού της Λευκωσίας.

Το ThemaOnline είναι σε θέση να γνωρίζει τις φάσεις, το εκτιμώμενο κόστος και τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του έργου και τα παρουσιάζει.

Η ανάπλαση αφορά μονοδρόμηση της Λεωφόρου Καλλιπόλεως και της οδού Ευγενίας και Αντωνίου Θεοδότου με κατεύθυνση από βορρά προς νότο.

Ο δρόμος θα έχει λωρίδες πλάτους τριών μέτρων, με πεζοδρόμια πλάτους δύο ή περισσότερων μέτρων.

Θα δημιουργηθεί σύστημα αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, θα εγκατασταθούν νέα φώτα τροχαίας, νέα κάθετη και οριζόντια σήμανση και νέο σύστημα άρδευσης.

Θα διαμορφωθεί επίσης πλατεία στη συμβολή των οδών Καλλιπόλεως και Υπατίας.

ΦΑΣΗ Α’

Έχει ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου, σύμφωνα με την προκήρυξη, η ανακατασκευή του κόμβου στη συμβολή της Λεωφόρου Διγενή Ακρίτα με οδό Ευγενίας και Αντωνίου Θεοδότου.

ΦΑΣΗ Β’

Αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 22 Αυγούστου η ανακατασκευή της Λεωφόρου Καλλιπόλεως από τον Κόμβο με τη Διγενή Ακρίτα μέχρι την οδό Πειραιώς.

ΦΑΣΗ Γ’

Από τις 22 Αυγούστου μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2019 αναμένεται να ανακατασκευαστεί η Λεωφόρος Καλλιπόλεως από τη συμβολή με την οδό Πειραιώς μέχρι την οδό Εθνικής Φρουράς.

ΦΑΣΗ Δ’

Από τις 19 Ιανουαρίου 2019 μέχρι τις 18 Απριλίου 2019, σύμφωνα πάντα με την προκήρυξη, αναμένεται να ανακατασκευαστεί η Λεωφόρος Καλλιπόλεως από την οδό Εθνικής Φρουράς μέχρι τη Λεωφόρο Λεμεσού.

ΦΑΣΗ Ε’

Θα ανακατασκευαστεί η οδός Ευγενίας και Αντωνίου Θεοδότου από τη συμβολή με τη Διγενή Ακρίτα μέχρι τη συμβολή με τη Λεωφόρο Στασίνου. Το έργο αναμένεται να παραδοθεί στις 15 Ιουλίου 2019.

Κόστος και Συμβόλαιο:

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι πληρωμές θα γίνονται στο Τμήμα Δημοσίων Έργων.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, το συμβόλαιο αφορά €3.248.000 + ΦΠΑ και η περίοδος εκτέλεσης του Συμβολαίου είναι 78 εβδομάδες, από τις 16 Ιανουαρίου 2018 μέχρι τις 17 Ιουλίου 2019.

Τυχούσες αποζημιώσεις για καθυστερήσεις τιμολογούνται στα 675 ευρώ ανά ημέρα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top