ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: «Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις πριν από τις τουρκικές εκλογές»

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: «Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις πριν από τις τουρκικές εκλογές»

Τη βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό πριν τις τουρκικές εκλογές, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, μετά τη συνάντηση που είχε, την Τετάρτη (23/5) το απόγευμα, στη Νέα Υόρκη, με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Στη συνομιλία Κοτζιά - Γκουτέρες κυριάρχησαν τo Κυπριακό και οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας – Σκοπίων για την ονομασία.

Μιλώντας στους Έλληνες ανταποκριτές, μετά τη συνάντηση, ο κ. Κοτζιάς είπε πως ευχαρίστησε τον ΓΓ για όλες τις δράσεις που κάνει για την προώθηση παγκοσμίως της ειρήνης και της ισότητας. «Συζητήσαμε για τη μέλλουσα διαπραγμάτευση για το Κυπριακό και πώς πρέπει να προετοιμαστεί και με ρώτησε πού βρίσκεται κατά τη γνώμη μου η διαπραγμάτευση γύρω από το ονοματολογικό», είπε.

Στο ερώτημα τί σκοπεύει ο ΓΓ για το Κυπριακό και αν θα διορίσει σύντομα ειδικό απεσταλμένο, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών είπε πως έχει προτείνει άτομο και δεν έχει γίνει ακόμα αποδεκτό από την Τουρκία.

«Μένει να επιβεβαιωθεί. Εγώ του είπα ότι δεν γνωρίζω τη σύμβουλο που πρότεινε, αλλά έχω εμπιστοσύνη στις επιλογές και στην κρίση του. Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις πριν από τις τουρκικές εκλογές και πριν τελειώσουμε εμείς με άλλες. Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα ταυτόχρονα», ανέφερε.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top