ΔΙΕΘΝΗ

Χαιρετίζουν φιλοευρωπαϊκή στάση της Ιταλικής Κυβέρνησης

Χαιρετίζουν φιλοευρωπαϊκή στάση της Ιταλικής Κυβέρνησης

Οι Υπουργοί Οικονομικών Γαλλίας και Γερμανίας χαιρετίζουν τη 'φιλοευρωπαϊκή' στάση του Ιταλού εντολοδόχου πρωθυπουργού.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας, Μπρουνό Λε Μερ και Όλαφ Σολτς, χαιρέτισαν την βούληση του νέου εντολοδόχου πρωθυπουργού της Ιταλίας να σεβαστεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

"Είναι πολύ καλή ένδειξη ότι ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Ιταλίας εκφράζεται με φιλοευρωπαϊκό τρόπο, ότι είπε πως θέλει, μαζί με την κυβέρνησή του, να τηρήσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες", είπε ο Σολτς κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ.

Ο Γάλλος ομόλογός του επισήμανε ότι "όλοι σημείωσαν το θετικό ύφος των πρώτων δηλώσεων" του Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος "δεσμεύτηκε να σεβαστεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες". "Είναι μια θετική ένδειξη και θέλουμε να εργαστούμε εποικοδομητικά με την Ιταλία και θα κρίνουμε με βάση τις πράξεις", πρόσθεσε.

Την Τετάρτη, αφού παρέλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα, ο Κόντε δήλωσε ότι "γνωρίζει πως πρέπει να επιβεβαιωθεί η διεθνής και ευρωπαϊκή τοποθέτηση της χώρας" και ότι σκοπεύει να ασχοληθεί με τη διαπραγμάτευση για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, για το δικαίωμα του ασύλου και για την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top