ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ – ΜΑΡΤΥΡΙΑ: ‘Το είπα σε υψηλόβαθμο αστυνομικό: Τούτη η ουσία αλλάσσει το DNA σου’

ΚΥΠΡΟΣ – ΜΑΡΤΥΡΙΑ: ‘Το είπα σε υψηλόβαθμο αστυνομικό: Τούτη η ουσία αλλάσσει το DNA σου’

Μαρτυρία που είναι αδύνατον να αφήσει ασυγκίνητο κάποιον υγιώς σκεπτόμενο πολίτη εξασφάλισε το ThemaOnline.

Του Φάνη Μακρίδη

Η ιστοσελίδα μας μίλησε με χρήστη ναρκωτικών, ο οποίος κατηγορείται για αξιόποινες πράξεις σε παραλιακή πόλη της Κύπρου και κατέθεσε τις δικές του σκέψεις για τον δείκτη της εγκληματικότητας στο νησί μας. Πριν παραθέσουμε το περιεχόμενο των τοποθετήσεών του, να σημειώσουμε ότι κατέχουμε στοιχεία για την ταυτότητά του, τα οποία ωστόσο δεν αποκαλύπτουμε σεβόμενοι την επιθυμία του, αλλά και θέλοντας να μην απειληθεί η προσωπική του ασφάλεια.

«Το είπα σε υψηλόβαθμο αστυνομικό: Τούτη η ουσία αλλάσσει το DNA σου» μας είπε 34χρονος αναφερόμενος στο crystal meth, την κοκαΐνη των φτωχών, όπως την χαρακτηρίζουν.

Λίγο προηγουμένως, στην μαρτυρία του προς το ThemaOnline, είχε εκφράσει την άποψη ότι η συγκεκριμένη ναρκωτική ουσία έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Κύπρο την τελευταία περίοδο και σχετίζεται άμεσα με την αύξηση της εγκληματικότητας.

«Λαλούν σου ότι εννά σου δώκουν crystal για 20-40 ευρώ, αν κρούσεις το αυτοκίνητο του τάδε ή αν πυροβολήσεις τα υποστατικά του» μας είπε, για να συμπληρώσει λίγο αργότερα: «Τζιαί πετυχαίνουν το, αφού τούτη η ουσία έσιει μεγάλο βαθμό εξάρτησης. Λόγω της σύνθεσης που έσιει, εν ημπόρεις να την νοθεύσεις».

«Έκανα χρήση ναρκωτικών στο παρελθόν, όπως κοκαΐνη τζιαί κάνναβη, αλλά τόσο εξαρτησιογόνο ουσία δεν έχω ξαναδεί. Έγινα 32 χρονών για να αρχίσω να έχω μπλεξίματα με την Αστυνομία, τζιαί για τούτο φταίει το crystal» πρόσθεσε ο 34χρονος, ο οποίος συγκλονίζει με τις περιγραφές του: «Γνωρίζω άνθρωπο, ο οποίος παραμελεί το μωρό του. Μπορεί να χρειάζεται λεφτά για γάλα τζιαί πάννες, τζιαί αν πιάσει 20 ευρώ προτιμά να αγοράσει τη δόση του παρά να τα δώκει για το μωρό… Εν τούτο που σου είπα τζιαί πριν. Το crystal κάμνει σε άλλον άνθρωπο. Κρούζει σου τον εγκέφαλο. Τις προάλλες, προσπαθούσα για 15 λεπτά να θυμηθώ τ΄ όνομα του βαφτιστικού μου».

Σε άλλο σημείο της συνομιλίας μας μάς ανέφερε: «Όταν περάσει η επίδραση της ναρκωτικής ουσίας εν έσιεις δύναμη να κάμεις τίποτε. Εν ημπορείς να σηκώσεις το τηλεκοντρόλ».

«Το 90% των εγκληματικών ενεργειών που ακούεις καθημερινά προέρχονται από άτομα που κάμνουν εμπόριο crystal. Είπα τα τζιαί στην Αστυνομία» ανέφερε ο 34χρονος.

*Η συνέντευξη με το εν λόγω πρόσωπο, περιλάμβανε κι άλλες λεπτομέρειες, τις οποίες συνειδητά δεν δημοσιεύουμε, καθώς κρίνουμε πως δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Εστιάσαμε μόνο στις πτυχές που θεωρούμε ότι θα προκαλέσουν τον απαραίτητο προβληματισμό.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top