ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λύσεις στα προβλήματα της παιδείας θα εξευρεθούν μόνο με διάλογο και χωρίς αντεγκλίσεις, αναφέρουν οι Επιθεωρητές

Λύσεις στα προβλήματα της παιδείας θα εξευρεθούν μόνο με διάλογο και χωρίς αντεγκλίσεις, αναφέρουν οι Επιθεωρητές

Ο Κλάδος Επιθεωρητών Μέσης Εκπαίδευσης ΚΕΜΕ, σε ανακοίνωσή του, εκφράζει την άποψη ότι μέσα από εποικοδομητικό διάλογο και χωρίς εκατέρωθεν αντεγκλήσεις, μπορούν να εξευρεθούν λύσεις στα θέματα της Παιδείας.

Καλεί όλους να μην  χρησιμοποιούν τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού  με έντονο αντιπαραθετικό ύφος και να εργαστούν όλοι συλλογικά για το καλό των παιδιών.

Στην ανακοίνωση, ο ΚΕΜΕ  αναφέρει ότι οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της εκπαίδευσης, οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν σχετικά με την επάρκεια ή όχι των εκπαιδευτικών αλλά και τον τρόπο που αξιολογούνται, δημιούργησαν εντάσεις οι οποίες έδειξαν πως η ανάγκη για βελτιωτικές αλλαγές στον τρόπο αξιολόγησης είναι επιτακτικές.

Τα διάφορα προβλήματα και ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκε για να παρουσιαστούν από κάποιες  οργανώσεις ή μεμονωμένα άτομα και σύνολα,  ύστερα και από τις τελευταίες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, δεν ήταν σαφέστατα ο αρμόζων.

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της Παιδείας  χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, είτε αυτά αφορούν στην ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών στον σχολικό χώρο, είτε αυτά έχουν να κάνουν με το σύστημα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών κάθε βαθμίδας.

Αναφέρει επίσης ότι υπάρχουν ελλείψεις και αδυναμίες σε αρκετές σχολικές μονάδες και αυτό διαπιστωνόταν στο παρελθόν, κάθε χρόνο, στα τέλη του Αυγούστου, όταν οι Επιθεωρητές της Μέσης Εκπαίδευσης τουλάχιστον, επισκέπτονταν τα σχολεία και μαζί με τον Διευθυντή/Διευθύντρια του σχολείου και μέλος της αρμόδιας σχολικής εφορίας αλλά και εκπρόσωπο του Συνδέσμου Γονέων, επιθεωρούσαν το κτήριο για να δουν από κοντά ποιες ελλείψεις ή ατέλειες έχρηζαν άμεσης αντιμετώπισης.  Καταβαλλόταν προσπάθεια από όλους τους φορείς να «επουλωθούν», τουλάχιστον τα πιο επείγοντα.

Σημειώνοντας ότι ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, "επομένως, δεν αναφέρθηκε στις δηλώσεις του για κάτι το οποίο δεν συμβαίνει", και το λυπηρό γεγονός της απώλειας της ζωής ενός μαθητή Δημοτικού Σχολείου, ώθησε τον νεοδιορισθέντα Υπουργό να προβεί σε δηλώσεις – διαπιστώσεις και κανένας λόγος δεν δικαιολογεί τις προκληθείσες αντιδράσεις.

Όσον αφορά στη δήλωση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού για την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των διορισμένων εκπαιδευτικών, που για τους οποιουσδήποτε λόγους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα με αρτιότητα, ο ΚΕΜΕ θα συμφωνήσει και επικροτεί τη θέληση και επιμονή του νέου Υπουργού, ώστε  να αντιμετωπιστεί το θέμα με σοβαρότητα και να εξευρεθούν οι καλύτεροι δυνατοί τρόποι για την αντιμετώπισή τους.

Τέλος αναφέρει ότι οι  επικείμενες συναντήσεις που έχουν οριστεί με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, αποδεικνύουν τη θέληση του ίδιου για λήψη συλλογικών αποφάσεων. "Ας μην χρησιμοποιούνται οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού  με έντονο αντιπαραθετικό ύφος από κανέναν από όσους εμπλεκόμαστε στην εκπαιδευτική διαδικασία και, αφήνοντας κατά μέρος τις προσωπικές ή άλλες σκοπιμότητες, είναι καιρός να εργαστούμε συλλογικά για το καλό των παιδιών μας", καταλήγει η ΚΕΜΕ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top