ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κολακευτικά λόγια για την Ισπανική… παροικία της κυπελλούχου και «Ποιος ξέρει για το δίδυμο;»

Κολακευτικά λόγια για την Ισπανική… παροικία της κυπελλούχου και «Ποιος ξέρει για το δίδυμο;»

Το Ισπανικό ΜΜΕ «Marca» φιλοξενεί ενδιαφέρον αφιέρωμα για την κυπελλούχο Κύπρου, ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα, δίδεται αναφορά στην παρουσία αρκετών Ισπανών, από τον προπονητή, Ιμανόλ Ιδιάκεθ, καθώς και τους ποδοσφαιριστές της χώρας που ήταν στο δυναμικό της ΑΕΚ και την οδήγησαν στην κατάκτηση του κυπέλλου Κύπρου για τη σεζόν 2017-2018.

Φιλοξενούνται και δηλώσεις…

Άντερ Μουρίγιο: Το 2011, όταν έφτασα, ήμασταν μόνο ο Albert Serrán, ο Gorka Pintado και εγώ. Στην πρώτη μου παρουσία στην Athletic κέρδισα κύπελλο και αποχωρώντας από την ενεργό δράση πήρα ακόμη ένα, δεν μπορώ να ζητήσω περισσότερα. Ο τίτλος εξυπηρετεί την ενίσχυση του έργου της ΑΕΚ. Δεν είναι εύκολο να πάω από τους πανηγυρισμούς για το Κύπελλο στην υποχρέωση να μιλήσω με συμπαίκτες που δεν θα συνεχίσουν, αλλά πάντα μου άρεσε να διαχειρίζομαι ομάδες.

Ιμανόλ Ιδιάκεθ: Η ευαισθησία του Τσάβι στην επιλογή των παικτών που ήταν κατάλληλοι για την ιδέα που θέλαμε να υπερασπιστούμε ήταν καθοριστική για την ανάπτυξη του συλλόγου. Θυμάμαι ένα παιχνίδι εναντίον της Ανόρθωσης, στο οποίο είχαν τον Alberto Benito ως Τεχνικό Διευθυντή, και υπήρχαν 14 ή 15 Ισπανοί. Έχει πολύ μεγάλη αξία που επιτύχαμε ενώ είχαμε τον τέταρτο ή πέμπτο μεγαλύτερο προϋπολογισμό, τον Φεβρουάριο κατανοήσαμε ότι ολοκληρώσαμε έναν κύκλο.

Χόρχε Λαρένα: Ο πρόεδρος λέει ότι δεν έχει δει τόσους πολλούς ανθρώπους ευτυχισμένους. Θα έλεγα ότι το ποδόσφαιρο είναι σχεδόν εκεί όπου βρήκα τα καλύτερα, οι άνθρωποι με θαυμάζουν και στα 36 είχα την ευκαιρία να παίξω τον πρώτο μου τελικό και να τον κερδίσω. Δεν έχω δει κάτι τέτοιο από τότε που έκανα το ντεμπούτο μου με την Λας Πάλμας στην ηλικία των 18 ετών και πήγαμε στην Primera. Είναι σαν να ήμασταν σε μια ισπανική ομάδα … αλλά με πολλούς ξένους.

Νάτσο Κάσες: Ολοκλήρωσα ένα στάδιο και έπρεπε να αλλάξω αέρα. Ήθελα να αγωνιστώ σε μια ομάδα που θα κυριαρχούσε σε κάθε παιχνίδι, η ιδέα του ποδοσφαίρου είναι παρόμοια με αυτή της Ισπανίας που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ήθελα να μάθω αγγλικά, αλλά με τόσα πολλά ισπανικά είναι περίπλοκο, νομίζω ότι είμαστε μια μοναδική περίπτωση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: 10 παίκτες, προπονητές και τεχνικός διευθυνητής από την Ισπανία, κανείς στο εξωτερικό δεν έχει περισσότερα.

Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται με ατάκα Μουρίγιο για τον νέο προπονητή της ΑΕΚ, Άντονι Ιραόλα. «Ο Andoni ήταν ήδη προπονητής όταν έπαιζε, έχει μεγάλη προσωπικότητα και ξέρει τι θέλει, είμαι βέβαιος ότι θα είναι προπονητής ανώτατου επιπέδου στο μέλλον».

Τέλος, αναφορά της «Marca» κάνει λόγο «Ποιος ξέρει; Ένα δίδυμο Μουρίγιο-Ιραόλα θα μπορούσε να επαναληφθεί στο μέλλον στην Μπιλμπάο».

Πατήστε εδώ για να δείτε το δημοσίευμα

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top