ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Αναστασιάδης για Υγεία και Παιδεία: ‘Υπήρξε υπερβολή στις αντιδράσεις’

Ν. Αναστασιάδης για Υγεία και Παιδεία: ‘Υπήρξε υπερβολή στις αντιδράσεις’

Στον διάλογο που άρχισε στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας για μέτρα που θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που παραδέχεται πως υπάρχουν, επενδύει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

«Η ουσία είναι ότι από τη στάση τόσο της ΠΑΣΥΚΙ όσο και της ΠΟΕΔ φαίνεται ότι χαμηλώνουν οι τόνοι», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο πρώτο μέρος της εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξης του στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» και το οποίο αφορά την εσωτερική διακυβέρνηση.

«Αντιλαμβάνονται ότι υπήρξε υπερβολή στις αντιδράσεις αλλά τώρα μπαίνουμε σε ένα διάλογο που είναι ότι ορθότερο πρέπει να επιδιώκει η συνδικαλιστική πλευρά και η Κυβέρνηση», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ενώ σε σχέση με το ΓΕΣΥ διαβεβαιώνει ότι εργάζεται συστηματικά και αποφασιστικά για την εφαρμογή του.

Αναφορικά με την στελέχωση των νοσοκομείων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει ότι σήμερα υπάρχουν περισσότεροι γιατροί και νοσηλευτές σε σχέση με το 2012.

Σε σχέση με την Παιδεία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει ότι η προσπάθεια είναι συνεχής έτσι ώστε εκεί που υπάρχουν αδυναμίες και προβλήματα να αντιμετωπιστούν, ενώ δηλώνει πως «το λάθος των συντεχνιών είναι ότι αντί οι ίδιοι πρώτοι να ζητούν να γίνει διερεύνηση για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη και εάν υπήρχε κάποια αμέλεια ή άλλη παράβαση φρόντισαν με κάθε τρόπο να επικρίνουν τους υπουργούς που ζήτησαν έρευνα».

Επιπλέον, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει ότι η μεταρρύθμιση συνεχίζεται, ενώ αναφέρεται σε αύξηση των δημοσίων δαπανών για την εκπαίδευση και στην αξιοκρατική επιλογή των εκπαιδευτικών.

Αναφορικά με την Αστυνομία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει ότι η καλλιέργεια κλίματος ανασφάλειας που ξεκινά από κάποια τελευταία περιστατικά δεν δικαιολογείται και ότι η έξαρση του εγκλήματος αρχίζει από το 2013 πτωτική τάση, ενώ δηλώνει ότι υπάρχει έξαρση σε ένα από τα χειρότερα και τελικά χυδαιότερα εγκλήματα που είναι η διακίνηση ναρκωτικών.

Επίσης, παραδέχεται πως χρειάζονται για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των προσπαθειών και του έργου της Αστυνομίας κάποια επιπρόσθετα μέσα και ότι υπάρχει διαφθορά στην Αστυνομία και σημειώνει την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να καταπολεμηθεί.

Στο θέμα του Συνεργατισμού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει ότι η προσωπική του παρέμβαση αποσκοπούσε στη διασφάλιση ότι κάποιοι θα χρησιμοποιούσαν την αναγκαιότητα για συμφωνία με επενδυτικά κεφάλαια για να κερδοσκοπήσουν σε βάρος του Συνεργατισμού.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει ότι «τα προβλήματα του Συνεργατισμού οι κεφαλαιουχικές ανάγκες δεν προέκυψαν από δάνεια που δόθηκαν στη διάρκεια της δικής μας διακυβέρνησης» και ότι «τα προβλήματα προέρχονται από μια πολυετή κατάσταση όπου υπήρχε αθρόα δανειοδότηση χωρίς πραγματικά και στέρεα τραπεζικά κριτήρια».

Τέλος, στη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δηλώνει πως θα συνεχιστεί ο κύκλος επαφών που έχει με τα κοινοβουλευτικά κόμματα με απώτερο στόχο να επιτύχει τη μεταρρύθμιση στη δημόσια υπηρεσία, τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την εισαγωγή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και τη μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη έτσι ώστε να απονέμεται ταχύτερα.

Απο ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top