ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΔΕΚ:’Η κυβέρνηση δεν έδωσε οι σωστές λύσεις ώστε να προστατευτεί ο Συνεργατισμός’

ΕΔΕΚ:’Η κυβέρνηση δεν έδωσε οι σωστές λύσεις ώστε να προστατευτεί ο Συνεργατισμός’

εν διαφωνούμε πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Συνεργατισμός είναι απότοκο της κακοδιαχείρισης που προηγήθηκε του 2013, όμως και από την πλευρά της κυβέρνησης δεν δόθηκαν οι σωστές  λύσεις ώστε να προστατευτεί κατάλληλα αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του κινήματος, με αφορμή τα όσα δηλώνει την Κυριακή (27/05)στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημειώνουμε πως δεν διαφωνούμε πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Συνεργατισμός ήταν απότοκο της κακοδιαχείρισης που προηγήθηκε του 2013.

'Όμως και από την πλευρά της κυβέρνησης δεν δόθηκαν οι σωστές  λύσεις ώστε να προστατευτεί ο Συνεργατισμός.

Εάν για παράδειγμα, αντί για κρατικοποίηση το 1,5 δις που δόθηκε αρχικά δινόταν για να στηριχθεί ο Συνεργατισμός και την ίδια στιγμή αγοράζονταν μη εξυπηρετούμενα δάνεια τα οποία θα παραχωρούνταν σε φορέα διαχείρισης, όπως επιχειρείται να γίνει σήμερα αλλά κάτω από πολύ πιο αρνητικές συνθήκες, θα μπορούσε ο Συνεργατισμός να μετατραπεί σε ένα βιώσιμο χρηματοπιστωτικό οργανισμό από τότε.

Τέλος επισημαίνετια πως σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε μέσα από ένα σωστό εποπτικό έλεγχο να συνεχίσει την κοινωνική του προσφορά χωρίς σήμερα να οδηγείται  σε πλήρη ιδιωτικοποίηση, με ότι αυτό συνεπάγεται'.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top