ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο κάπτεν μίλησε για τον θόρυβο που έγινε για τους αγώνες με ΑΠΟΕΛ – Τι είπε για Μουρίγιο και όχι μόνο

Ο κάπτεν μίλησε για τον θόρυβο που έγινε για τους αγώνες με ΑΠΟΕΛ – Τι είπε για Μουρίγιο και όχι μόνο

Στην εφημερίδα «Goal News» μίλησε ο αρχηγός της ΑΕΚ, Νταβίντ Καταλά. Η συνέντευξη του ποδοσφαιριστή της Λαρνακιώτικης ομάδας φιλοξενείται στη σημερινή (Δευτέρα) έκδοση της εφημερίδας.

Ένα απόσπασμα της συνέντευξης έχει ως εξής…

Νταβίντ, πανηγυρίζεις ακόμη την κατάκτηση του κυπέλλου;

«Όχι, σταμάτησα να πανηγυρίζω. Ήταν μία πολύ όμορφη εβδομάδα αυτή του κυπέλλου με πολύ ωραία συναισθήματα. Ήταν πολύ ωραία αλλά τώρα είναι ώρα να ξεκουραστούμε».

Η ΑΕΚ μετά από πολλά χρόνια πήρε έναν τίτλο. Θεωρείς ότι μπορούσε να πάρει κάτι νωρίτερα τα προηγούμενα χρόνια;

«Ναι. Αξίζαμε να πάρουμε τον τίτλο γιατί πέρσι ήμασταν κοντά στο πρωτάθλημα, αλλά και στην είσοδό μας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα μας άξιζε να πάρει τον τίτλο».

Πώς αισθάνεσαι μετά και την ανανέωση του συμβολαίου σου;

«Για να είμαι ειλικρινής είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζω. Που θα συνεχίσω να βοηθώ την ομάδα και τους συμπαίκτες μου. Αισθάνομαι καλά και το πιο σημαντικό είναι ότι έχω ακόμη πολλά κίνητρα».

Είσαι στα 38 και πας για 39. Πόσο αντέχεις ακόμη; Η επόμενη σεζόν θα είναι η τελευταία στην καριέρα σου;

«Αυτή την ερώτηση μου την κάνουν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αλλά δεν θέλω να σκέφτομαι πώς θα είναι η επόμενη σεζόν. Για να είμαι ειλικρινής ίσως η επόμενη ή η μεθεπόμενη θα είναι η τελευταία. Όσο νιώθω καλά και το απολαμβάνω κάθε ημέρα πηγαίνοντας προπόνηση, θα συνεχίζω. Έχω τον χρόνο να σκεφτώ».

Σε αυτά τα έξι χρόνια που είσαι στην ΑΕΚ παίζεις βασικός. Τη νέα σεζόν ίσως να μην είσαι βασικός. Είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις μία τέτοια κατάσταση;

«Δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Θα αποδεχθώ όποιον ρόλο και αν έχω. Είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν νέοι παίκτες. Πρέπει να μπουν και άλλοι παίκτες στην ομάδα. Εγώ θα είμαι σε κάθε παιχνίδι έτοιμος να παίζω και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό».

Όλα αυτά τα χρόνια που είσαι στην ΑΕΚ είχες πάντα δίπλα σου στο γήπεδο τον Άντερ Μουρίγιο. Τώρα θα είναι σε ένα διαφορετικό ρόλο. Πώς σου φαίνεται η αλλαγή;

«Είναι παράξενο. Τη μία μέρα κερδίσαμε το κύπελλο, παίζαμε δίπλα-δίπλα, μοιραζόμασταν το δωμάτιο τα τελευταία χρόνια και την επόμενη ημέρα ήταν το αφεντικό μας. Είναι περίεργο, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Είναι απόφαση που νομίζω ήταν η καλύτερη για τον σύλλογο. Ο Άντερ μπορεί να κάνει καλή δουλειά γιατί το ήθελε αυτό. Ξέρει την Κύπρο, το πρωτάθλημα, έχει τη νοοτροπία».

Ίσως του λείπει λίγο η εμπειρία;

«Ναι, στις πρώτες μέρες θα χρειαστεί υπομονή. Είμαι σίγουρος ότι ο Τσάβι Ρόκα θα τον βοηθήσει αρκετά. Πιστεύω όμως ότι θα τα πάει καλά. Γνωρίζει πολύ κόσμο, έχει πολλές επαφές. Τον εμπιστεύομαι και είναι στο σωστό δρόμο».

Έγινε πολύς θόρυβος για τα παιχνίδια με τον ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα. Σας ενόχλησε αυτό;

«Ξέραμε ότι αυτό θα συνέβαινε. Εκείνη τη στιγμή ο πρώτος μας στόχος ήταν το κύπελλο, γιατί στο πρωτάθλημα ήμασταν πολλούς βαθμούς πίσω και είχαμε μεγάλες πιθανότητες να πάμε στον τελικό. Τον προηγούμενο χρόνο δεν τα καταφέραμε και ήταν από τους στόχους μας. Ήταν φυσιολογικό. Είχαμε σε δυο εβδομάδες τρία παιχνίδια απέναντί τους και θελήσαμε να ξεκουράσουμε παίκτες για το κύπελλο. Μετά από αυτό, ο Απόλλων θύμωσε μαζί μας. Είναι δικό τους θέμα. Ποτέ δεν θελήσαμε να χάσουμε κανένα παιχνίδι. Παίζουμε για να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Ξέρουμε ότι είναι θυμωμένοι».

Όλο αυτό που έγινε είναι κάτι που σας βοήθησε στον τελικό; Παίξατε με περισσότερο πάθος;

«Ναι. Όταν παίξαμε στο πρωτάθλημα απέναντι στον Απόλλωνα και τους κερδίσαμε 3-0 για να είμαστε ειλικρινείς δεν περιμέναμε αυτή την αντίδραση από τον Απόλλωνα. Πριν από εκείνο το ματς οι σχέσεις ανάμεσά μας ήταν καλές. Μετά από αυτό το ματς ο κόσμος τα έβαλε μαζί μας και φώναζε ότι έχασαν το πρωτάθλημα εξαιτίας μας. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Το άξιζαν για μένα να πάρουν το πρωτάθλημα, αλλά το πήρε ο ΑΠΟΕΛ. Δεν είναι δικό μας λάθος όμως που δεν πήραν το πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ ήταν ο εύκολος στόχος, αφού ηττήθηκαν από τον ΑΠΟΕΛ στον “τελικό” πρωταθλήματος».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top