ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΑΥΡΙΔΗΣ: «Να μην υπάρξει διαγραφή των εγκλημάτων»

ΜΑΥΡΙΔΗΣ: «Να μην υπάρξει διαγραφή των εγκλημάτων»

Την έμπρακτη υποστήριξη των συναδέλφων του Ευρωβουλευτών, ζήτησε ο Κύπριος Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης για να μην υπάρξει διαγραφή των εγκλημάτων πολέμου και να εξεταστεί το έγκλημα του εποικισμού στο βόρειο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου. 

Ο κ. Μαυρίδης, μιλούσε τη Δευτέρα (28/5) το βράδυ, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Ο Ευρωβουλευτής της πολιτικής ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών & Δημοκρατών (S&D) ανέφερε ότι «στο βόρειο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου, ένας Τουρκοκύπριος,  ονόματι Turgut Yenagrali,  αποκάλυψε με κομπασμό ότι συνόδευε τον τουρκικό στρατό κατά την εισβολή του 1974, ως αξιωματικός ο ίδιος, και δολοφονούσε εν ψυχρώ ανυπεράσπιστους Ελληνοκύπριους, που πολλές φορές ήταν δεμένοι πισθάγκωνα».

Πρόσθεσε ότι «στο ίδιο μέρος που ελέγχεται από τον τουρκικό στρατό ζει όμως ένας άλλος Τουρκοκύπριος, ο Σενέρ Λεβέντ, ο οποίος προασπίζεται τις αρχές της ΕΕ ενάντια στον Ερντογάν και τον τουρκικό στρατό». 

Ο κ. Μαυρίδης κάλεσε τους συναδέλφους του «να ενεργήσουν έμπρακτα, για να μην υπάρξει διαγραφή των εγκλημάτων και να εξεταστεί το έγκλημα του εποικισμού στο βόρειο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top