ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άντρος Κυπριανού: 'Έγκλημα αυτό που έγινε στον Συνεργατισμό'

Άντρος Κυπριανού: 'Έγκλημα αυτό που έγινε στον Συνεργατισμό'

Έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας αυτό που έγινε στον Συνεργατισμό, δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

"Έγκλημα σε βάρος της κυπριακής κοινωνίας συνιστά αυτό που η κυβέρνηση Αναστασιάδη έκανε στον Συνεργατισμό", δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και πρόσθεσε πως στην συνέντευξή του στον «Φιλελεύθερο» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «επιχειρεί να φορτώσει τις δικές τους ευθύνες στις διαχρονικές κυβερνήσεις».

Όταν το 2013 η κυβέρνηση Αναστασιάδη αναλάμβανε τη διαχείριση του Συνεργατισμού είχαν δώσει τόσα λεφτά, 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ, «που υποτίθεται ότι ξέπλεναν τις αμαρτίες που υπήρχαν και ξεκινούσε μια νέα σελίδα για τον συνεργατισμό. Διαχειρίστηκαν οι ίδιοι για πέντε ολόκληρα χρόνια τον Συνεργατισμό, με τους ανθρώπους που διόρισαν στα συγκεκριμένα πόστα. Ακολούθησαν μια συγκεκριμένη πολιτική. Όλα αυτά τα χρόνια το ΑΚΕΛ διαφωνούσε και διαχώριζε τη θέση του», είπε ο κ. Κυπριανού.

Σήμερα, συνέχισε, λένε στον κόσμο ότι το καλό κομμάτι του Συνεργατισμού θα το δώσουν και γι’ αυτό έμεινε μόνο η Ελληνική Τράπεζα, κάνοντας λόγο για δικαίωση των ψιθύρων που υπήρχαν εδώ και ένα χρόνο ότι αυτό θα συνέβαινε. «Τώρα μας λένε ότι θα πρέπει να πληρώσουμε για να πάρει η Ελληνική αυτό το καλό κομμάτι (του Συνεργατισμού). Και είναι να διερωτάται κάποιος, αφού είναι το καλό κομμάτι και είναι βιώσιμο γιατί να μην διατηρηθεί ο βιώσιμός του χαρακτήρας; Γιατί να πάει στον ιδιωτικό τομέα;», είπε.

Το κακό κομμάτι θα πάει στο κράτος και ο κόσμος θα φορτωθεί άλλα 2,4 δισ. ευρώ, συνέχισε ο κ. Κυπριανού. «Η κυβέρνηση Αναστασιάδη δηλαδή, θα φορτώσει τον κόσμο σίγουρα 4 και πλέον δισ. ευρώ, με τα λάθη, τις παραλείψεις και τις σκοπιμότητες που ακολούθησε εδώ και καιρό».

Ερωτηθείς εάν μπορεί να γίνει κάτι τώρα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι εδώ που έφτασαν τα πράγματα η κατάσταση δεν μπορεί να αναστραφεί, αλλά αυτό που λένε να γίνει έστω και την τελευταία στιγμή με τα δεδομένα ως έχουν σήμερα, «το καλό κομμάτι τουλάχιστον να διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα».

Για το διαδικαστικό και εάν υπάρξει έγκριση από την Βουλή, ο Άντρος Κυπριανού είπε ότι δεν γνωρίζει ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί και το ΑΚΕΛ ζητεί συνεχώς ενημέρωση, αλλά δεν αποφασίζει αυτό.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top