ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνελήφθη στη Μαδρίτη ο Μπιλ Μπράουντερ - Τι ανήρτησε - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Συνελήφθη στη Μαδρίτη ο Μπιλ Μπράουντερ - Τι ανήρτησε - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

«Επείγον: Συλλήφθηκα από την ισπανική αστυνομία στη Μαδρίτη, έπειτα από ένα ένταλμα σύλληψης της ρωσικής Ιντερπόλ. Πάω στον αστυνομικό σταθμό».

Αυτό έγραψε σε προσωπικό του λογαριασμό ο Μπιλ Μπράουντερ το πρωί της Τετάρτης (30/5).

Τον Δεκέμβριο του 2017, Δικαστήριο στη Μόσχα βρήκε ένοχο τον Μπράουντερ, ιδρυτή του επενδυτικού ταμείου Hermitage Capital Management, για σκόπιμη πτώχευση και φοροδιαφυγή, χωρίς ο ίδιος να είναι παρών στη δίκη, καταδικάζοντας τον σε εννιά χρόνια φυλάκισης.

Ο Μπράουντερ είχε καταδικαστεί ξανά σε εννέα χρόνια φυλακή το 2013 μαζί με το Σεργκέι Μαγκνίτσκι, ο οποίος είχε καταδικαστεί μετά το θάνατο του.

Η υπόθεση ήρθε στο προσκήνιο όταν ο Ρώσος δικηγόρος του Μπράουντερ, Σεργκέι Μαγκνίτσκι απεβίωσε ξαφνικά το 2009 ενώ κρατείτο στις ρωσικές φυλακές, εν μέσω καταγγελιών ότι ο θάνατος του προήλθε λόγω βασανισμού του. Από τότε ο Μπράουντερ ξεκίνησε μια διεθνή εκστρατεία για ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης σχετικά με τηνπαραβίαση, όπως υποστηρίζει, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία.

Ο κ. Μπράουντερ υποστηρίζει ότι η Ρωσία τον διώκει πολιτικά λόγω του ότι είχε αποκαλύψει μια απάτη πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στην οποία εμπλέκονταν Ρώσοι αξιωματούχοι, ισχυρισμό τον οποίον υιοθέτησαν και πολλές άλλες χώρες, ανάμεσα τους και οι ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες, ως επίσης και η Interpol η οποία αρνείται να συνεργασία με τη Ρωσία στο θέμα αυτό.

Η ιστοσελίδα κοινοτικής ενημέρωσης EUObserver έγραψε τον περασμένο Νοέμβριο στην ιστοσελίδα της ότι 17 ευρωβουλευτές με επιστολή τους προς τη Λευκωσία την κάλεσαν να «διορθώσει» τη κακή διαχείριση μιας υπόθεσης διαφθοράς που αφορά τη Ρωσία, κατηγορώντας την Κύπρο ότι «βοήθησε ενεργά τη Ρωσία εναντίον του Μπίλ Μπράουντερ, Βρετανού υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top