ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρήκε σωτηρία στην Κύπρο – Μοιραία η βόλτα με σκύλο - Έχασε τρία χρόνια ζωής η 17χρονη – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Βρήκε σωτηρία στην Κύπρο – Μοιραία η βόλτα με σκύλο - Έχασε τρία χρόνια ζωής η 17χρονη – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μια βόλτα με τον σκύλο της, της στοίχησε τρία χρόνια απ’ την ζωή της και πλέον θεωρεί πως η Κύπρος, είναι ο τόπος όπου μπορεί να νοσηλευτεί και να θεραπευτεί.

Ήταν μόλις 14 ετών, όταν η Danica McDougall σε μια βόλτα με τον σκύλο της στο Βόρειο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, δέχθηκε δάγκωμα από τσιμπούρι, με αποτέλεσμα να προσβληθεί από την νόσο Lyme.

Η 17χρονη σήμερα Danica, είπε στο Manly Daily ότι θυμάται το δάγκωμα από το τσιμπούρι ενώ περπατούσε στο David Thomas Reserve, αλλά δεν μπορεί να το θυμηθεί πολύ.«Θυμάμαι ότι το σκυλί περπατούσε και θυμάμαι το τσίμπημα στην πλάτη μου, αλλά δεν θυμάμαι τίποτα μετά από αυτό, γιατί ήταν μια πολύ γρήγορη πτώση», δήλωσε.

H νόσος του Lyme είναι μια ασθένεια που προκαλείται από το βακτήριο. Το βακτήριο αυτό μεταδίδεται μέσω τσιμπήματος από τσιμπούρι. Η παρουσίαση της νόσου ποικίλει και μπορεί να περιλαμβάνει συμπτώματα γρίπης στα αρχικά στάδια και έπειτα εκδηλώνεται με μυοσκελετικά, αρθριτικά, νευρολογικά, ψυχιατρικά και καρδιακά συμπτώματα. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων η νόσος θεραπεύεται με αντιβιοτικά, ειδικά εάν η θεραπεία ξεκινήσει στα αρχικά στάδια της ασθένειας. Καθυστερημένη θεραπεία συχνά οδηγεί σε «προχωρημένη» βορρελίωση η οποία είναι δύσκολο να θεραπευτεί.  

Η Danica, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της βρετανικής ιστοσελίδας, Daily Mail, έχασε δύο χρόνια από τη ζωή της λόγω αυτού του τσιμπήματος που δέχθηκε, αφού την καθήλωσε σε αναπηρική καρέκλα.

Οι γιατροί στην Αυστραλία, ενημέρωσαν ότι δεν αναγνωρίζουν και δεν αντιμετωπίζουν την συγκεκριμένη ασθένεια. «Πιστεύω ότι δεν είναι όλοι οι γιατροί απρόθυμοι να αντιμετωπίσουν τις μπορελίες και τις λοιμώξεις, απλά δεν ξέρουν τι να αναγνωρίσουν ή πώς να το θεραπεύσουν», δήλωσε η κ. Wendie, μητέρα της 17χρονης σήμερα Danica, μιλώντας στην Daily Mail της Αυστραλίας.

«Δεν έχουν καμία υποστήριξη από τον ιατρικό σύλλογο, την εκπαίδευση ή τη χρηματοδότηση της έρευνας και κινδυνεύουν να διαγραφούν», συμπλήρωσε.

Η καλύτερη ευκαιρία της Danica για ανάκαμψη, παρέμεινε η Κύπρος, που όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, οι πάσχοντες από Lyme από όλο τον κόσμο ταξιδεύουν για να λάβουν θεραπεία με όζον

Πάντως, σημειώνεται ότι, η 17χρονη έχει υποβληθεί σε κάποιες θεραπείες, οι οποίες μάλιστα είχαν αποτέλεσμα και πλέον σήμερα, μπορεί τουλάχιστον να περπατήσει, να μιλήσει και να χαμογελάσει.  

Η μητέρα της Danica, Wendie McDougall ξεκίνησε ένα λογαριασμό Go Fund Me για να βοηθήσει με τις τρέχουσες ιατρικές δαπάνες για την κόρη της, έξοδα που αγγίζουν τις 35.000 δολάρια για την θεραπεία με όζον στην Κύπρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top