ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

RT: “Αμερικανικές πιέσεις στις κυπριακές τράπεζες” - Στο στόχαστρο τα ρώσικα κεφάλαια

RT: “Αμερικανικές πιέσεις στις κυπριακές τράπεζες” - Στο στόχαστρο τα ρώσικα κεφάλαια

Πιέσεις από την Ουάσινγκτον, οδήγησαν τις κυπριακές τράπεζες σε εξονυχιστικούς ελέγχους των Ρώσων που διατηρούν χρήματα στο νησί μας.

Αυτό υποστηρίζει δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Russia Today επικαλούμενο ανάλυση της οικονομικής συντάκτριας Elena Tofanyuk, στην οικονομική εφημερίδα Business FM, που αναφέρει ότι οι τράπεζες στην Κύπρο απαιτούν πλέον από τους Ρώσους πελάτες τους να επιβεβαιώνουν τα κέρδη και τους φόρους τους.

Ακόμη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πλέον απαιτείται τραπεζική κατάσταση του τελευταίου έτους, τίτλους ακίνητης περιουσίας και τίτλους ιδιοκτησίας επιχειρήσεων μαζί με λεπτομερή περιγραφή τους, εν αντίθεση με το παρελθόν που οι Ρώσοι πελάτες έπρεπε να επιδείξουν το διαβατήριο τους και λογαριασμούς κοινής ωφελείας.

Δυο επιλογές φαίνεται να αφήνουν οι κυπριακές τράπεζες στους Ρώσους πελάτες τους, όπως γράφει το RT επικαλούμενο συνεντευξιαζόμενους που έχουν τα χρήματα τους στην Κύπρο , είτε να κλείσουν τους λογαριασμούς τους, είτε να μεταφέρουν τα κεφάλαια τους στην θυγατρική της Russian Commercian Bank.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αλλαγή αυτή είναι αποτέλεσμα αμερικανικών πιέσεων, αφού όπως υποστηρίζει, το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων των Η.Π.Α. προειδοποίησε τις κυπριακές αρχές ότι το τραπεζικό σύστημα της χώρας θα μπορούσε να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό της Λετονίας, νωρίτερα μέσα στο τρέχον έτος.

Για περισσότερες οικονομικές ειδήσεις επισκεφθείτε την οικονομική ιστοσελίδα του ομίλου μας ΒusinessΝews

Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο, οι οικονομικές Αρχές της Αμερικής, κατηγόρησαν τη Λετονική ABLV Bank για μεγάλης κλίμακας νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, προειδοποιώντας με κυρώσεις.

Αποτέλεσμα των αμερικανικών πιέσεων στην Λετονική τράπεζα ήταν πρόκληση ρευστοποίησης 600 εκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος, το δημοσίευμα της Business FM που επικαλείται το RT, αναφέρει “Πηγή ανέφερε ότι οι Ρώσοι επιχειρηματίες στην Κύπρο είναι προετοιμασμένοι για αυτό που έρχεται. Θα αναγκαστούν να μεταφέρουν τα κεφάλαια τους στην Russian Commercial Bank στην Κύπρο και στη συνέχεια θα συμβεί ότι έγινε και πρόσφατα στη Λετονία”.

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top