ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρές κουβέντες Άντρου για Πρόεδρο – «Κάποιος μας περιπαίζει» - VIDEO

Σκληρές κουβέντες Άντρου για Πρόεδρο – «Κάποιος μας περιπαίζει» - VIDEO

«Να μη συγχύζεται και να μην υψώνει τους τόνους γιατί δεν μας φοβίζει», δήλωσε ο Άντρος Κυπριανού μετά τις δηλώσεις του Προέδρου στο Παγκύπριο Συνέδριο της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Σε μια έντονη αντίδραση, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ εξέφρασε δυσφορία και σημείωσε ότι «η κοροϊδία επιτέλους πρέπει να έχει όρια».

Μιλώντας στην εκπομπή «Από μέρα σε μέρα» του ΡΙΚ, ο κ. Κυπριανού στάθηκε ιδιαίτερα στο Κυπριακό, υποστηρίζοντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «κοροϊδεύει».

Παραπέμποντας σε ομιλία της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, διαφώνησε με την «ετοιμότητα» της κυβέρνησης Αναστασιάδη να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις.

Ερωτηθείς για την περιβόητη αλληλογραφία του Προέδρου με τον Αντόνιο Γκουτέρες, ο κ. Κυπριανού απάντησε ότι «μας κάλεσε να πάμε στο Προεδρικό» και ο Τουμάζος Τσιελεπής θα επικοινωνήσει για να διευθετηθεί συνάντηση.

«Μας περιπαίζει», δήλωσε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «όταν λέει ότι κατατέθηκε έγγραφο από τον Άιντα στις 30 Ιουνίου γιατί ήταν παρών ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ».

«Γιατί δεν διαμαρτυρήθηκε η κυβέρνηση όταν ο Γκουτέρες έκανε αναφορά στο απορριφθέν έγγραφο της 30ης Ιουνίου», διερωτήθηκε.

«Κάποιος μας περιπαίζει», υποστήριξε, «και αφήνω τους τηλεθεατές να αποφασίσουν».

Παράλληλα, ο κ. Κυπριανού αντέδρασε έντονα στους χαρακτηρισμούς του Προέδρου για το ΑΚΕΛ. «Εάν είχε λίγο σεβασμό στον εαυτό του δεν θα έλεγε ποτέ αυτά τα πράγματα», τόνισε.

«Εμείς εάν ασκούμε κριτική στον Νίκο Αναστασιάδη δεν είναι γιατί δεν δέχτηκε εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα ή μια λύση ελλειμματική, είναι γιατί είχε τη δυνατότητα είτε να πετύχει κατάργηση των εγγυήσεων και λύση χωρίς επεμβατικά δικαιώματα είτε να μείνει εκτεθειμένη η Τουρκία», δήλωσε έντονα.

https://www.youtube.com/watch?v=7DMJtyX_F1c&feature=youtu.be

«Η αδιαλλαξία της Τουρκίας εκτρέφεται από τη θέση του ΑΚΕΛ ότι πρέπει να πάμε το συντομότερο στις διαπραγματεύσεις μετά τις τουρκικές εκλογές» διερωτήθηκε ρητορικά, «ή εκτρέφεται από εκείνους που παρατείνουν το αδιέξοδο και της έδωσε το δικαίωμα να βάλει στο τραπέζι λύση δύο κρατών»;

Υπογράμμισε ότι το ΑΚΕΛ απέδειξε στην πράξη ότι έβαλε την πατρίδα πάνω από το κόμμα, κατηγορώντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι «συμπεριφέρθηκε ανήθικα όταν στην προεδρία ήταν ο Δημήτρης Χριστόφιας και χλεύαζε τις συγκλίσεις του από τον Γενάρη του 2010 χάριν της εξουσίας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top