ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία και ΗΠΑ 'συμφώνησαν' να αποχωρήσουν οι Κούρδοι μαχητές της Συρίας

Τουρκία και ΗΠΑ 'συμφώνησαν' να αποχωρήσουν οι Κούρδοι μαχητές της Συρίας

Σε ένα μήνα αποχωρεί το YPG από Μέμπτις συμφώνησαν Τουρκία-ΗΠΑ, σύμφωνα με Ανατολού.

Μέσα σε ένα μήνα θα αποχωρήσει από τη δυτική όχθη του Ευφράτη το YPG (Κούρδοι μαχητές της Συρίας), σύμφωνα με τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν Τουρκία και ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το επίσημο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού.

Η συμφωνία, η οποία αναμένεται να εφαρμοστεί μετά τις 4 Ιουνίου, θα ανακοινωθεί κατά την επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ουάσινγκτον. Πηγές του Ανατολού αναφέρουν ότι ήδη άρχισαν να αναχωρούν από το Μέμπιτς κάποιοι από τους αρχηγούς της οργάνωσης, ωστόσο μαζικές αποχωρήσεις δεν ξεκίνησαν ακόμη.

Σύμφωνα με το σχέδιο Μέμπιτς, το οποίο προβλέπει δεύτερη και τρίτη φάση, 45 μέρες μετά τις 4 Ιουνίου στρατιωτικές δυνάμεις οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και των ΗΠΑ θα ξεκινήσουν κοινές επιθεωρήσεις στην περιοχή. Σε τρίτη φάση αναμένεται 60 μέρες μετά τις 4 Ιουνίου να καθοριστεί τοπική διοίκηση στο Μέμπιτς, με βάση τις εθνικές κοινότητες. Το τελικό κείμενο της συμφωνίας θα καθοριστεί την ερχόμενη βδομάδα στην Ουάσινγκτον σε επίπεδο Υπουργών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top