ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: 'Όποιαδήποτε πολιτική δύναμη μπορεί να δει τις επιστολές του ΠτΔ'

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: 'Όποιαδήποτε πολιτική δύναμη μπορεί να δει τις επιστολές του ΠτΔ'

Οποιαδήποτε πολιτική δύναμη το ζητήσει μπορεί να δει τις επιστολές του Προέδρου, λέει στο ΚΥΠΕ ο Προδρόμου.

Οποιαδήποτε πολιτική δύναμη ζητήσει να δει τις επιστολές του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη προς τον ΓΓ του ΟΗΕ θα μπορεί να το πράξει, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σημειώνοντας πως το γεγονός ότι εκλήθη το ΑΚΕΛ να δει τις επιστολές αυτές οφείλεται στο ότι «υπάρχει αμφισβήτηση των γεγονότων από το κόμμα αυτό».

«Η συζήτηση αυτή ξεκίνησε από την ημέρα που είχε ενημερώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όλα τα κόμματα. Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση ενημέρωση με τον κ. Αντρο Κυπριανού του είχε πει ο Πρόεδρος να δει τις επιστολές. Δεν τις είδε εκείνη την ημέρα. Αλλά αφού συνεχίζουν να αμφισβητούν να έλθουν να τις δουν. Και αν το ζητήσει οποιοσδήποτε άλλος η ίδια θα είναι η απάντηση», είπε ο κ. Προδρόμου.

Πρόσθεσε πως «εάν οποιοδήποτε κόμμα είχε θέσει σε αμφισβήτηση τα λεγόμενα του Προέδρου, ο Πρόεδρος θα τους έλεγε ελάτε να δείτε τις επιστολές», σημειώνοντας πως πρόκειται για τις επιστολές που έστειλε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες μετά το Κραν Μοντάνα.

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε επίσης πως εκτός των επιστολών αυτών, υπάρχει και η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, στις 21 Σεπτεμβρίου 2017, στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, στην οποία εξέφραζε την ετοιμότητά του να επαναρχίσει αμέσως τις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με το Πλαίσιο Γκουτέρες και με τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, και στην οποία ο Πρόεδρος σημείωνε πως "η επίτευξη συγκλίσεων επί του πλαισίου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών θα οδηγούσε στην επίτευξη μιας στρατηγικής συμφωνίας, δίδοντας ως εκ τούτου μια νέα δυναμική ώθηση στη διαδικασία με βάσιμες ελπίδες πως μια συνολική διευθέτηση είναι εφικτή".

«Το Πλαίσιο ένα είναι. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι το Πλαίσιο δεν προνοεί κατάργηση των εγγυήσεων να το πουν», κατέληξε ο κ. Προδρόμου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top