ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτοιμο μέχρι το τέλος του 2018 το τοπικό σχέδιο Ακάμα

Έτοιμο μέχρι το τέλος του 2018 το τοπικό σχέδιο Ακάμα

Το τοπικό σχέδιο Ακάμα έτοιμο τέλος 2018 ενώ εμπειρογνώμονες θα διαμορφώσουν Στρατηγικό Εθνικό Σχέδιο.

Το τοπικό σχέδιο της περιοχής Ακάμα θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του 2018 ενώ θα μετακληθούν εμπειρογνώμονες, οι οποίοι θα έχουν συναντήσεις και με τις επηρεαζόμενες κοινότητες, ώστε να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο Στρατηγικό Εθνικό Σχέδιο για τον Ακάμα.

Στο μεταξύ, οι διαβουλεύσεις για να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή σύγκλιση και συναίνεση για την αειφορική διαχείριση του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα βρίσκονται σε εξέλιξη και με την ολοκλήρωση τους τον Σεπτέμβριο, θα κατατεθεί ολοκληρωμένο σχέδιο για έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Αυτά αναφέρθηκαν σήμερα, κατά τη διάρκεια διυπουργικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, με θέμα το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα και το Σχέδιο Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Δασικού Πάρκου, μεταξύ του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Καδή και του Υπουργού Εσωτερικών Κωνσταντίνου Πετρίδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των ιδιοκτητών γης και των κοινοτήτων της περιοχής του Ακάμα και σε αυτήν επαναβεβαιώθηκε πως κοινός στόχος όλων είναι η αειφορική διαχείριση της ιδιαίτερα σημαντικής για τον τόπο μας περιοχής του Ακάμα, παράλληλα με τη βιώσιμη ανάπτυξη των κοινοτήτων της περιοχής.

Ο Υπουργός Γεωργίας ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο σχέδιο αειφορικής ανάπτυξης και προστασίας του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα, επισημαίνοντας ότι οι διαβουλεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο. Με την ολοκλήρωση τους, σημείωσε ο Υπουργός, θα κατατεθεί ολοκληρωμένο σχέδιο για έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον κ. Καδή, στόχος των διαβουλεύσεων είναι να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή σύγκλιση και συναίνεση για την αειφορική διαχείριση του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών από την πλευρά του, ενημέρωσε για τις μέχρι σήμερα ενέργειες και τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την εκπόνηση του τοπικού σχεδίου της περιοχής Ακάμα, το οποίο σημείωσε ότι θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του 2018.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει με τη μετάκληση εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα έχουν συναντήσεις και με τις Κοινότητες, με στόχο να εξεταστεί και να ληφθεί υπόψη και η κοινωνικοοικονομική πτυχή, ώστε να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο Στρατηγικό Εθνικό Σχέδιο για τον Ακάμα.

Οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων του Ακάμα εξέφρασαν τις απόψεις και τις ανησυχίες τους και υπέβαλαν τις εισηγήσεις τους σε ό,τι αφορά την ήπια ανάπτυξη στην περιοχή, αλλά και την ανάγκη για στήριξη των γύρω Κοινοτήτων, ώστε να συγκρατηθεί ο πληθυσμός. Το περιβάλλον, τόνισαν, θα προστατευτεί, παράλληλα με τα μέτρα που λαμβάνονται, και από τους κάτοικους της περιοχής που τόσα χρόνια το διαφύλαξαν.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top