ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΡΧΙΟΥΡΜΑΝ: Οι δηλώσεις Αναστασιάδη είναι απογοητευτικές

ΕΡΧΙΟΥΡΜΑΝ: Οι δηλώσεις Αναστασιάδη είναι απογοητευτικές

Οι τελευταίες δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη είναι απογοητευτικές, απορρίπτουν την πρόταση του Τ/κ ηγέτη της 30ης Απριλίου και δεν είναι στο πλαίσιο της ομοσπονδίας, της πολιτικής ισότητας, είπε σε δηλώσεις του ο «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουρμάν, μετά από την εβδομαδιαία τακτική συνάντηση του με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ερχιουρμάν αναφέρθηκε στο Κυπριακό λέγοντας ότι παρόμοιες δηλώσεις και η στάση του Προέδρου Αναστασιάδη στο θέμα της ομοσπονδίας και της πολιτικής ισότητας αλλά και στο θέμα της πλειοψηφίας στην διοίκηση οδήγησαν τις συνομιλίες στο σημείο που βρίσκονται σήμερα.

«Θα ήθελα να υπενθυμίσω για ακόμα μια φορά στην ελληνοκυπριακή πλευρά και στους Ελληνοκύπριους πολιτικούς ότι η αλλαγή της στάσης τους στο θέμα της ομοσπονδίας και της πολιτικής ισότητας θα αποτελέσει τον μοναδικό δρόμο για τη λύση» είπε.

Συνεχίζοντας, είπε ότι κατά τη συνάντηση με τον κ. Ακιντζί συζητήθηκε και το θέμα του ανοίγματος του οδοφράγματος Δερύνειας - Απλικίου λέγοντας ότι για τη διάνοιξη του οδοφράγματος χρειάζεται η συνεργασία και ο συντονισμός διαφόρων «υπηρεσιών», όπως της «υδατοπρομήθειας», της «αστυνομίας», του στρατού, του «υπουργείου» δημοσίων έργων.

Είπε ακόμα ότι με επίκεντρο το άνοιγμα του οδοφράγματος πραγματοποιείται στο «πρωθυπουργείο» σύσκεψη για τον καλύτερο συντονισμό των εργασιών.

Αναφερόμενος στη συνέχεια και στο θέμα της δολοφονίας του 7χρονου από την μητέρα του είπε ότι τέτοιου είδους περιστατικά έχουν τραυματική επιρροή στους πολίτες και ότι υπό την «προεδρία» του πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες συσκέψεις με τη συμμετοχή και ψυχολόγων, σχετικά με τη λήψη μέτρων για την παιδική κακοποίηση.

«Αυτά τα μέτρα δυστυχώς έπρεπε να παρθούν εδώ και καιρό. Θα αποφασίσουμε μια σειρά μέτρων και υπό την ομπρέλα ενός εθνικού σχεδίου θα τα εφαρμόσουμε άμεσα», πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι κάποια από τα μέτρα αφορούν σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς, για τους γονείς, τη δημιουργία κέντρου στήριξης της οικογένειας και την έναρξη τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας για την οικογένεια.

Είπε ακόμα ότι κατά τη συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί συζητήθηκε και η κατάσταση στην οικονομία λέγοντας ότι παρά το γεγονός ότι κατά τις τελευταίες ημέρες η συναλλαγματική ισοτιμία της τουρκικής λίρας οπισθοδρόμησε «αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να επαναπαυτούμε και να σταματήσουμε τις προσπάθειες μας. Οι συσκέψεις για το θέμα της οικονομίας συνεχίζονται».

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top