ΔΙΕΘΝΗ

ΧΟΥΡΙΕΤ: Δέσμιο του ακροδεξιού ΜΗΡ το ΑΚΡ αν δεν εκλέξει 300 βουλευτές

ΧΟΥΡΙΕΤ: Δέσμιο του ακροδεξιού ΜΗΡ το ΑΚΡ αν δεν εκλέξει 300 βουλευτές

Δέσμιο του ακροδεξιού κόμματος ΜΗΡ ενδέχεται να είναι και μετά τις εκλογές το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ αν δεν καταφέρει να πάρει 300 βουλευτές που χρειάζεται για να έχει την πλειοψηφία στη νέα τουρκική εθνοσυνέλευση των 600 βουλευτών, σύμφωνα με την αντιπολιτευτική εφημερίδα Τζουχμουριέτ. 

Η εφημερίδα επικαλείται δημοσκοπήσεις που έχει το ΑΚΡ στα χέρια του και αναφέρει ότι το ίδιο το κυβερνών κόμμα αναμένει να πάρει ποσοστό 46% στις εκλογές της 24ης Ιουνίου. Για το φιλοκουρδικό HDP οι δημοσκοπήσεις του κόμματος προβλέπουν 9-11%, για το ακροδεξιό ΜΗΡ 8-9%, το Καλό Κόμμα 7-8%.

Εξαιτίας του νέου νόμου για τις συμμαχίες κομμάτων το ΜΗΡ και το Καλό Κόμμα θα μπορούν να βγάλουν βουλευτές ακόμη και αν δεν περάσουν το εκλογικό όριο του 10%.

Οι υπολογισμοί του ΑΚΡ λένε πως ακόμη και αν το φιλοκουρδικό κόμμα περάσει το εκλογικό όριο και μπει στην τουρκική εθνοσυνέλευση και πάλι το κυβερνών κόμμα θα μπορέσει να εκλέξει 320 βουλευτές και να έχει την πλειοψηφία στην βουλή. Αυτές οι έδρες όμως δεν θα είναι αρκετές για να μπορεί να κάνει και αλλαγές στο σύνταγμα.

Πάντως οι επικεφαλής του ΑΚΡ λένε ότι το κόμμα δεν είναι σε άσχημη κατάσταση με βάση τις δημοσκοπήσεις τους, ωστόσο παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις φοβούνται μήπως το κόμμα πάρει οριακά την πλειοψηφία της βουλής ή ακόμη πάρει κάτω από 300 βουλευτές. Σε αυτή την περίπτωση θα αυξηθεί η ισχύς του ΜΗΡ στην νέα κυβέρνηση, το ΜΗΡ θα έχει λόγο στις αποφάσεις που θα λαμβάνονται και το ΑΚΡ θα εξαρτάται από το ΜΗΡ, λένε ίδιες αναλύσεις. 

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top