ΕΛΛΑΔΑ

Με απειλές ξεκίνησε την απεργία πείνας ο Κουφοντίνας

Με απειλές ξεκίνησε την απεργία πείνας ο Κουφοντίνας

Νέα άδεια από τις φυλακές – την τρίτη κατά σειρά - διεκδικεί ο καταδικασθείς σε 11 φορές ισόβια για συμμετοχή στη «17Ν» Δημήτρης Κουφοντίνας. Αυτή τη φορά όμως, καταγγέλλει «παρέμβαση» από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο θέμα της άδειας του με στόχο – όπως υποστηρίζει - να εκφοβιστεί ο εισαγγελέας που θα κρίνει το σχετικό αίτημά του. Για το λόγο αυτό, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, χθες, με κείμενό του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιατικού χώρου, ξεκίνησε απεργία πείνας.

Στο κείμενό του ο «Λουκάς» της «17Ν» υπογραμμίζει τα δύο αιτήματά του, για τα οποία ξεκινά απεργία πείνας, την τακτική άδεια και την κατάργηση, όπως λέει, του εισαγγελικού βέτο. Στρέφει δε τα πυρά του κατά της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, «καρφώνει» την κυβέρνηση και φωτογραφίζει την οικογένειά Μητσοτάκη υποστηρίζοντας πως η «παρέμβαση» από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να μην εξεταστεί το αίτημά του για χορήγηση άδειας «έγινε ύστερα από απαίτηση της γνωστής Οικογένειας». Μάλιστα, αναφέρει πως για «μια ακόμη φορά επανέρχεται η απαίτηση» να υποβάλει «δήλωση μετανοίας», αποκηρύσσοντας την προσωπική του διαδρομή.

Αναλυτικά, το κείμενο του Δημήτρη Κουφοντίνα

Επειδή με την τελευταία παρέμβαση από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στο ζήτημα της άδειάς μου, καταρρέει άλλη μια φορά το προσωπείο της δήθεν ανεξάρτητης δικαιοσύνης και αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο αυτού του βαθιά ταξικού και πολιτικά ρεβανσιστικού θεσμού.

Επειδή αυτή η παρέμβαση, κουρελιάζοντας τους νόμους του δικού της συστήματος, που δήθεν υπηρετεί, στέλνει το σαφές μήνυμα ότι για τον πολιτικό αντίπαλο δεν ισχύει κανένας άλλος νόμος ή κώδικας, παρά μόνο η αλαζονεία της εξουσίας τους και η σκοπιμότητα της συντριβής του.

Επειδή αυτή η παρέμβαση έγινε ύστερα από απαίτηση της γνωστής Οικογένειας με το πατροπαράδοτο ιστορικό σε τέτοιες επεμβάσεις, αποκαλύπτοντας άλλη μια φορά ότι η δικαιοσύνη ενεργεί πάγια ως πειθήνια θεραπαινίδα των ισχυρών, όταν δεν λειτουργεί ως πλυντήριο για το ξέπλυμά τους (π.χ. ΑΓΕΤ, Υποκλοπές, Ζίμενς, Οφ-σορ κλπ κλπ).

Επειδή αυτή η παρέμβαση έγινε με τρόπο που θυμίζει σκοτεινές μεθόδους του βαθέος κράτους, για να εκφοβίσουν, να εκβιάσουν και τελικά να εξοντώσουν επιδεικτικά οποιονδήποτε εισαγγελέα τολμήσει να πιστεύει ότι μπορεί να κρίνει έντιμα, ανεξάρτητα από πιέσεις και εκβιασμούς.

Επειδή αυτή η παρέμβαση έχει την υπογραφή της κυβέρνησης που εξακολουθεί, παρά τις παλιές διακηρύξεις, να διατηρεί το εισαγγελικό βέτο που καταργεί ουσιαστικά τη Συμβούλιο της Φυλακής,

Επειδή για μια φορά ακόμη επανέρχεται η απαίτηση να υποβάλω δήλωση μετανοίας, αποκηρύσσοντας την προσωπική μου διαδρομή.

Επειδή όλα αυτά υπερβαίνουν το απλό ζήτημα μιας άδειας, στοχεύοντας στον πυρήνα της συνείδησης του πολιτικού κρατούμενου και στην προσωπική του αξιοπρέπεια. Και για εμάς αυτή είναι η απαράβατη κόκκινη γραμμή μας.

Και επειδή τίποτε και ποτέ δεν μας χαρίστηκε και αυτά που αποκαλούνται δικαιώματα δενείναι παρά οι κατακτήσεις μακρών και πολύχρονων αγώνων, η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε είναι να ξαναπιάσουμε, μέσα και έξω από τη φυλακή, το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων.

Για όλα αυτά, σε όλα αυτά, απαντώ με αυτό που αντιστοιχεί στον πολιτικό κρατούμενο.

Από την Τετάρτη 30 Μαΐου ξεκινώ απεργία πείνας με αιτήματα:

α) Κανονική τακτική άδεια

β) Κατάργηση του εισαγγελικού βέτο».

Οι δυο προηγούμενες άδειες

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε λάβει, ωστόσο, δυο φορές στο παρελθόν διήμερη άδεια από τις φυλακές, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων από τους συγγενείς των θυμάτων αλλά και από τις πρεσβείες των χωρών πολίτες των οποίων υπήρξαν θύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως οι πρεσβείες του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ της Τουρκίας.

Η πρώτη φορά που ο «Λουκάς» της «17Ν» είχε λάβει άδεια ήταν τον περασμένο Νοέμβριο και η δεύτερη τον περασμένο Ιανουάριο.

Η απόφαση για χορήγηση άδειας τον περασμένο Ιανουάριο στον Δημήτρη Κουφοντίνα είχε ληφθεί από το συμβούλιο των φυλακών και ήταν ομόφωνη. Η έξοδος του Δημήτρη Κουφοντίνα από τον Κορυδαλλό έγινε υπό όρους. Ο «Λουκάς» της «17Ν» θα έπρεπε να διαμείνει στο σπίτι στο Βαρνάβα, δεν θα έπρεπε να απομακρύνεται από τον δήμο τέως Βαρνάβα και θα έπρεπε να παρουσιάζεται δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Η πρώτη φορά που ο καταδικασθείς σε 11 φορές ισόβια «Λουκάς» της «17Ν» βρέθηκε εκτός φυλακών, ήταν στις 9 Νοεμβρίου του 2017.

Σύμφωνα με τον σωφρονιστικό κώδικα ο Δ. Κουφοντίνας δικαιούταν άδεια με τη συμπλήρωση 8 ετών στις φυλακές και εφόσον δεν εκκρεμούσε κάποια πειθαρχική υπόθεση σε βάρος του ή δεν είχε υποπέσει σε πειθαρχικό αδίκημα μέσα στη φυλακή. Σύμφωνα πάντα με τον σωφρονιστικό κώδικα για την απόφαση χορήγησης άδειας δεν κρίνονται οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε από την ποινική δικαιοσύνη ο κρατούμενος και η βαρύτητά τους, αλλά η συμπεριφορά του μέσα στη φυλακή.

Να σημειωθεί τέλος πως στο πρώτο αίτημά του για χορήγηση άδεια τον περασμένο Νοέμβριο, ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε επικαλεστεί την επιθυμία του να επανασυνδεθεί με την οικογένειά του και να ξαναστήσει τη μελισσουργική μονάδα του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top