ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εμπάξιωσες το μέλλον μας σε τέσσερις δικηγόρους» - Κουλίας και Μυλωνάς εναντίον Κουρσουμπά

«Εμπάξιωσες το μέλλον μας σε τέσσερις δικηγόρους» - Κουλίας και Μυλωνάς εναντίον Κουρσουμπά

Ικανοποίηση εξέφρασε η Λήδα Κουρσουμπά για την εργασία των δικηγόρων που ετοίμασαν νομοθετήματα στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Ωστόσο, η συζήτηση που έλαβε χώρα στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου την Πέμπτη (31/5) αφενός δεν ολοκληρώθηκε και αφετέρου προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις από βουλευτές.

Η Επίτροπος Νομοθεσίας εξήγησε ότι οι νομοθεσίες είναι εκεί και αποτελούν «υψηλό επίπεδο εργασίας», αλλά θα εγκριθούν σε δημοψηφίσματα.

Την οργή του βουλευτή του ΔΗΚΟ και προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου προκάλεσε το ότι η σύνταξη των νομοθετημάτων είναι στα αγγλικά και όχι στις επίσημες γλώσσες του κράτους, που είναι τα ελληνικά και τα τουρκικά.

Μάλιστα, λόγω δυσφορίας, παρενέβη η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η οποία υποστήριξε ότι έπρεπε να βρεθεί μια κοινή γλώσσα παρά να χαθούμε στη μετάφραση.

«Είσαι υπήκοος του στέμματος, κυρία Κουρσουμπά;», ρώτησε ο κ. Κουλίας, ενώ μεγάλος λόγος έγινε και για το απόρρητο των 272 νομοθετημάτων που ετοιμάστηκαν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επενέβη και ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Παύλος Μυλωνάς, ο οποίος υπογράμμισε ότι «μια παρέα που ξεκινά από τον Αλέκο Μαρκίδη και τελειώνει σε Εισαγγελείς συντάσσει νομοθετήματα για το μέλλον μας», σημειώνοντας ότι αν το Σύνταγμα του ’60 ήταν δοτό αυτό θα είναι χειρότερο.

Διαμαρτυρήθηκε δε έντονα γιατί έπρεπε να γνωρίζει ο Γενικός Εισαγγελέας, γιατί ο λαός απέρριψε παρόμοια νομοσχέδια το 2004, ενώ η κ. Κουρσουμπά δήλωσε ότι εξήγησε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι ήθελε να ξέρει την ομάδα που θα συνέτασσε τα νομοθετήματα.

«Εμπάξιωσες το μέλλον μας σε τέσσερις δικηγόρους», είπε έντονα ο Ζαχαρίας Κουλίας, χωρίς να λαμβάνει απάντηση από την κυρία Κουρσουμπά, η οποία θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου.

Πάντως, προηγήθηκε στιχομυθία μεταξύ του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, Θεοδόση Τσιόλα, ο οποίος προσπάθησε να εξηγήσει με ποιο σκεπτικό συντάχθηκαν τα νομοθετήματα ξεκινώντας από το 2002-2004 και τον κ. Κουλία, ο οποίος επέμενε να ακούσει τη φράση «σχέδιο Ανάν».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top