ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΕΟ: Κάτω από το όριο της φτώχειας 27% των παιδιών της Κύπρου

ΠΕΟ: Κάτω από το όριο της φτώχειας 27% των παιδιών της Κύπρου

Κάτω από το όριο της φτώχειας και σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού το 27% των παιδιών στην Κύπρο σύμφωνα με την ΠΕΟ.

Το 27% των παιδιών που ζουν στην Κύπρο εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας και να βιώνει τον κοινωνικό αποκλεισμό, σύμφωνα με την ΠΕΟ.

Σε ανακοίνωση με αφορμή την 1η Ιουνίου, Ημέρα του Παιδιού, η ΠΕΟ αναφέρει ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης Αναστασιάδη εξακολουθούν να αγνοούν την προστασία και ευημερία των παιδιών και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, ακόμη και τώρα που πανηγυρίζουν για την ανάπτυξη.

Η ΠΕΟ τονίζει ότι ιδιαίτερα σήμερα που οι προκλήσεις και οι κίνδυνοι ελλοχεύουν παντού και αυξάνονται ραγδαία, η ευημερία και η προστασία του παιδιού θα πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα σε κάθε πολιτική πράξη των κυβερνώντων αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας.

Με αυτή την ευκαιρία, η συντεχνία παραθέτει τις θέσεις της για μια ολοκληρωμένη κοινωνική πολιτική:

-Εφαρμογή της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού μέσα από την λήψη συγκεκριμένων μέτρων και την εκπόνηση ειδικού σχεδίου καταπολέμησης της παιδικής φτώχειας λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους που συμβάλλουν στην ευημερία και προστασία των παιδιών.

-Πλήρη εφαρμογή των νομοθεσιών που προστατεύουν την μητρότητα και κατοχυρώνουν την άσκηση του γονεϊκού ρόλου.

-Πλήρη και αποτελεσματική εφαρμογή του Νόμου για την καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια, αποτρέποντας έτσι την άσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας στα παιδιά.

-Δημιουργία επαρκών χώρων και υπηρεσιών προστασίας και φύλαξης των παιδιών, καθώς και χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας έτσι που να περνούν τον ελεύθερο τους χρόνο δημιουργικά και με ασφάλεια.

-Επέκταση και αναβάθμιση των βρεφοκομικών, παιδοκομικών σταθμών, των παιδικών λεσχών, έτσι που να καλύπτουν τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας, προσφέροντας ταυτόχρονα ψηλού επιπέδου φροντίδας με χαμηλό κόστος.

-Την στήριξη και επέκταση του ολοήμερου σχολείου σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης με στόχο να καλύψει τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας στηρίζοντας ταυτόχρονα την εργαζόμενη οικογένεια.

-Παροχή ίσων ευκαιριών μάθησης μέσα από ένα ανθρωποκεντρικό εκπαιδευτικό σύστημα.

-Δημιουργία προγραμμάτων και δομών που να καλύπτουν τις ανάγκες ειδικών ομάδων παιδιών όπως παιδιά με ειδικές ανάγκες, παιδιά της υπαίθρου, κακοποιημένα παιδιά, παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, παιδιά μεταναστών, ασυνόδευτα παιδιά, κ.α.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top