ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με νέο νομικό καθεστώς ασκεί τα καθήκοντά του ο Γιάννης Γιαννάκης - Απλήρωτος για 3 μήνες

Με νέο νομικό καθεστώς ασκεί τα καθήκοντά του ο Γιάννης Γιαννάκης - Απλήρωτος για 3 μήνες

Με νέο νομικό καθεστώς ασκεί πλέον τα καθήκοντά του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ως Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ο Γιάννης Γιαννάκης, μετά το θέμα που προέκυψε επειδή δεν δικαιούτο να πάρει για δεύτερη πενταετία άδεια άνευ απολαβών από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου.

Σήμερα δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας η ακύρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, του διορισμού του κ. Γιαννάκη στη θέση του Επιτρόπου Εθελοντισμού, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύτηκε η απόσπασή του ως Λειτουργού Νεολαίας στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, σε Προεδρία και Προεδρικό Μέγαρο, για εκτέλεση ειδικών καθηκόντων, δυνάμει του άρθρου 4(1)(β) του περί Απόσπασης Υπαλλήλων της Δημόσιας Υπηρεσίας και των Οργανισμών Δημοσίου Δικαίου Νόμου του 2017 από την 1η Μαρτίου 2018 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

`Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόσης Τσιόλας "ο κ. Γιαννάκης δεν δικαιούτο να πάρει άδεια άνευ απολαβών από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου για δεύτερη θητεία, αφού δεν προέβλεπε ο κανονισμός αυτή τη ρύθμιση".

Ωστόσο, σημείωσε, ο Οργανισμός Νεολαίας είχε πάρει γνωμάτευση από τον νομικό του σύμβουλο ότι μπορούσε να επαναδιοριστεί ο κ. Γιαννάκης με άδεια άνευ απολαβών, και ως εκ τούτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε προχωρήσει στον διορισμό του για δεύτερη θητεία την 1η Μαρτίου 2018.

`Οταν προέκυψε το θέμα με τον Γενικό Ελεγκτή και είπε ότι κατά την άποψη της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ο κ. Γιαννάκης δεν δικαιούτο να πάρει και πάλι άδεια άνευ απολαβών, τότε ο Οργανισμός Νεολαίας ζήτησε εκ νέου γνωμάτευση από τον νέο νομικό του σύμβουλο που συμφώνησε με τη θέση του Γενικού Ελεγκτή, είπε ο κ. Τσιόλας.

Οπόταν, πρόσθεσε, ανακλήθηκε ο διορισμός - και ως εκ τούτου φαίνεται και η ακύρωση του διορισμού - και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του ανέθεσε καθήκοντα Επιτρόπου Εθελοντισμού με βάση τη νομοθεσία, που προβλέπει απόσπασή του στην Προεδρία, που έχει δημοσιευτεί στην Επίσημη Εφημερίδα, και του ανάθεσε καθήκοντα Επιτρόπου Εθελοντισμού.  Δηλαδή, ο κ. Γιαννάκης, μένει στη θέση αλλά με άλλο νομικό καθεστώς, ανέφερε ο κ. Τσιόλας.

Ερωτηθείς για τη μισθοδοσία του κ. Γιαννάκη, ο κ. Τσιόλας είπε πως "παίρνει κανονικά τον μισθό του όπως ήταν στον Οργανισμό Νεολαίας και παίρνει και την επιπρόσθετη μισθοδοσία που αναφέρεται στον προϋπολογισμό του κράτους για τα καθήκοντα του Επιτρόπου".

Σημείωσε πως λόγω του θέματος που είχε προκύψει, ο κ. Γιαννάκης δεν είχε πληρωθεί για τρεις μήνες και άρχισε από το τέλος Μαΐου να λαμβάνει ένα μέρος των χρημάτων αυτών.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

Υπενθυμίζεται πως το θέμα είχε συζητηθεί στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής στην οποία ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης είχε αναφέρει πως η διαδικασία διορισμού του κ. Γιαννάκη στη θέση του Επιτρόπου Εθελοντισμού με την χορήγηση άδειας άνευ απολαβών δεν ήταν σύννομη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top