ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

‘Έφαγε’ 40.000 ευρώ από επενδυτή τάζοντας τουριστικά καταλύματα στην Κύπρο -Επικαλέστηκε γνωστό Κύπριο επιχειρηματία

‘Έφαγε’ 40.000 ευρώ από επενδυτή τάζοντας τουριστικά καταλύματα στην Κύπρο -Επικαλέστηκε γνωστό Κύπριο επιχειρηματία

Οικονομικός σύμβουλος έταζε ότι θα «αυγατίσει» λεφτά επενδυτή, πουλώντας μεταξύ άλλων παραμύθια περί επένδυσης σε τουριστικά διαμερίσματα στην Κύπρο.

Μάλιστα, κατάφερε να καρπωθεί από τον επενδυτή ένα αξιοσέβαστο ποσό ύψους 40.000 ευρώ (35.000 αγγλικές λίρες), το οποίο όπως αποδείχθηκε κατέληξε στην τσέπη του… οικονομικού συμβούλου.

Ευτυχώς, στην Αγγλία δεν τα… μασάνε κάτι τέτοια με τον 65χρονο δήθεν οικονομικό σύμβουλο να καταδικάζεται από δικαστήριο του Λέστερ σε δυο χρόνια φυλάκισης με διετή αναστολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 65χρονος επιστράτευσε διάφορα μέσα για να πείσει τον επενδυτή. Χρησιμοποίησε μάλιστα όνομα γνωστού Κύπριου επιχειρηματία που ασχολείται με ανάπτυξη γης. Κι όχι μόνο αυτό. Παρουσίασε πλαστά διαπιστευτήρια της δουλειάς του (σημ. δεν είχε ούτε άδεια άσκησης του επαγγέλματος), ενώ σε μια περίπτωση επεδείκνυε μπρελόκ με κλειδιά αυτοκινήτου μάρκας Aston Martin για να διαφημίσει τις δήθεν οικονομικές επιτυχίες του.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν κατά το 2008. Τον Αύγουστο του συγκεκριμένου έτους, ο καταδικασθέντας έπεισε τον εξαπατηθέντα επενδυτή να του καταβάλει 10.000 λίρες Αγγλίας για να επενδυθούν σε διαμερίσματα R… Mare στην Κύπρο, τα οποία υποτίθεται πως θα ενοικιάζονταν σε τουρίστες που θα έστελνε στο νησί μας η αγγλική εταιρεία Thomas Cook. Είχε τάξει στον επενδυτή μάλιστα ότι θα έβγαζε λεφτά από τις ενοικιάσεις αυτών των διαμερισμάτων. Περιττό να σημειώσουμε ότι τα διαμερίσματα αυτά δεν υπάρχουν…

Στη δεύτερη περίπτωση, ο απατεώνας έπεισε τον ίδιο επενδυτή να του καταβάλει 25.000 στερλίνες (29/08/2008), για να αγοράσει περιουσία στο Μπέρμινγκχαμ. Ούτε αυτή η πράξη υλοποιήθηκε, με τα χρήματα να καταλήγουν στην τσέπη του "οικονομικού συμβούλου".

Να σημειωθεί ακόμη ότι ο 65χρονος Τακόρ που καταδικάστηκε για τα πιο πάνω αδικήματα, κήρυξε πτώχευση το 2009 χρωστώντας σε πιστωτές ποσό 400.000 στερλίνων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top