ΔΙΕΘΝΗ

«Έκλεισε» η Σύνοδος Κορυφής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στις 12 Ιουνίου

«Έκλεισε» η Σύνοδος Κορυφής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στις 12 Ιουνίου

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κάνει μεταστροφή και ανακοινώνει ότι θα γίνει τελικά η Σύνοδος Κορυφής με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως προβλεπόταν αρχικά, στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

«Πιστεύω ότι πιθανότατα θα είναι μια πολύ επιτυχημένη, τελικά μια επιτυχημένη διαδικασία» είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον κήπο του Λευκού Οίκου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στην επιστολή που του παρέδωσε το «δεξί χέρι» του Κιμ Γιονγκ Ουν, Γιονγκ Τσολ, είπε ότι η παρουσίαση αυτή κατέληξε να γίνει μια «μακρά συνομιλία». Χαρακτήρισε δε την επιστολή του Κιμ Γιονγκ Ουν «πολύ ωραίο, πολύ ενδιαφέρον γράμμα». Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters όμως λίγο αργότερα, σε μια αποστροφή των δηλώσεων του, είπε ότι δεν έχει ανοίξει ακόμη αυτήν την επιστολή.

Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι πιστεύει πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι δεσμευμένος στην αποπυρηνικοποίηση της χώρας του. «Πιστεύω ότι θα ξεκινήσουμε μια σχέση και θα ξεκινήσει στις 12 Ιουνίου», συνέχισε.

Σημείωσε επίσης ότι ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ «βοήθησε αρκετά», ώστε να επιτευχθεί συμφωνία για τη συνάντησή του με τον Κιμ.

star.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top