ΔΙΕΘΝΗ

«Το ΝΑΤΟ δεν θα υπερασπιστεί το Ισραήλ»

«Το ΝΑΤΟ δεν θα υπερασπιστεί το Ισραήλ»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, μιλώντας στο περιοδικό Σπίγκελ και απαντώντας σε ερώτηση για την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, αλλά και την αποχώρηση των ΗΠΑ από την συμφωνία για τα πυρηνικά με το Ιράν, ξεκαθαρίζει πως το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να υπερασπισθεί το Ισραήλ εάν αυτό δεχθεί επίθεση.

Χαρακτηριστικά ο Στόλτενμπεργκ δηλώνει «το Ισραήλ είναι εταίρος μας, αλλά δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Το άρθρο 5 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ δεν περιλαμβάνει το Ισραήλ. Το ΝΑΤΟ δεν συμμετέχει στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, ούτε στις εκεί στρατιωτικές διαμάχες. Δεν είναι αυτή η αποστολή μας».

Αναφερόμενος στην συμφωνία για τα πυρηνικά με το Ιράν, από την οποία αποχώρησαν οι ΗΠΑ, αλλά παραμένουν οι Ευρωπαίοι, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, σημειώνει «η συμφωνία με το Ιράν ισχύει ακόμη. Το ερώτημα τώρα είναι εάν θα συνεχίσει να λειτουργεί και δίχως τις ΗΠΑ. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, οι συνέπειες των κυρώσεων από τις ΗΠΑ προς ευρωπαϊκές εταιρείες θα είναι πολύ μεγάλες».

Ο ίδιος αναφέρει πως η Ατλαντική Συμμαχία έχει επικροτήσει την συμφωνία με το Ιράν, αλλά αυτή την στιγμή οι διαφωνίες στο εσωτερικό της Συμμαχίας για το θέμα αυτό είναι πολύ μεγάλες.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Καιρός: Θα «πνιγούμε» από τη σκόνη - Πότε αναμένεται να βρέξει - Αναλυτικά η πρόγνωση

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο Tik Τοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top